Erişilebilirlik

NATO Afganistan'da Hava Saldırılarını Kısıtlıyor


NATO, Afganistan’da geçen hafta 18 sivilin öldürülmesi olayından sonra hava saldırılarını sınırlama kararı aldı.

NATO yetkilileri Amerikan gazetelerine askeri birliklerin meskun mahallerde saklanan militanlara karşı operasyonları sürdüreceklerini ancak sivillerin bulunması olasılığı varsa hava saldırılarına başvurulmayacağını açıkladı.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, ABD ve NATO kuvvetlerinin komutanı Orgeneral John Allen’in meskun mahallerde hava saldırılarına son verme sözü verdiğini söyledi.

Cuma günü aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 sivilin öldüğü Logar ilinin Baraki Barak bölgesine giden General Allen NATO hava saldırısı için özür dilemişti.

NATO kuvvetleri 6 Haziran’daki hava saldırısı sırasında bir Taleban militanını ele geçirmeye çalışıyordu.

Öteyandan Fransa Savunma Bakanı, dört Fransız askerinin öldürüldüğü, Taleban saldırısından sonra Afganistan’a gitti.

Jean YvesYe Drain’in Kabil’de hükümetinin Fransız birliklerini desteklemeye sürdürürken gelecek ay asker çekme planını uygulamaya başlayacağını yeniden vurguladı..

Cumartesi günü Afganistan’ın doğusunda burkalı kadın kılığına gizlenmiş bir saldırgan üzerindeki bombaları patlatarak dört Fransız askerini öldürmüş, beşini de yaralamıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın bürosundan yapılan açıklamada, yaralılardan üçünün durumunun ağır olduğu bildiriliyor.

Saldırının düzenlendiği Kapisa ilinde NATO bünyesinde daha çok Fransız askerleri görev yapıyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG