Erişilebilirlik

Nashville’deki Patlama Polise Göre Kasıtlı


ABD’nin Nashville kentinde Noel sabahı bir araçta patlama meydana geldi. Güvenlik yetkilileri olayda kasıt bulunduğunu açıkladı.

Tennessee eyaletine bağlı Nashville kentindeki patlamada yaralanan üç kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumunun ağır olmadığı bildirildi.

Nashville polis sözcüsü Don Aaron Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, “Patlama gördüğünüz gibi ciddi. Polis, FBI ve ATF (Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu) geniş çaplı soruşturma yürütüyor’’ dedi.

Patlamanın hedefi belirsiz

Polis patlamada kasıt bulunduğunu düşündüklerini açıkladı; ancak neden düzenlenmiş olabileceğine, amacına ya da kimin hedeflendiğiyle ilgili ayrıntı vermedi.

Geniş çapta bir alanda hissedilen patlamada çevredeki bazı araçlar hasar gördü.

Patlamadan önce araçtan ses kaydı duyuldu

Reuters'ın olaya ilişkin aktardığı haberde, patlamanın meydana geldiği araçtan, aracın infilak etmesinden dakikalar önce, bir ses kaydının duyulduğu belirtildi.

Nashville'e yayın yapan NewsChannel5'te yayınlanan ses kaydında, "Bu bölge derhal boşaltılmalı. Bölge hemen boşaltılmalı. Bu mesajı duyuyorsanız, derhal bölgeyi boşaltın" denildiği belirtildi.

Nashville polisinin yaptığı açıklamaya göre, ses kaydında "bomba 15 dakika içinde patlayabilir" uyarısı yapıldı, eş zamanlı olarak da polise kent merkezinde turistlerin de ziyaret ettiği bölgede silah sesi duyulduğuna ilişkin ihbarda bulunuldu.

Polis Noel sabahı Nashville'de park edilen aracın karavan benzeri bir araç olduğunu belirtti.

Eski FBI Başkan Yardımcısı Andrew McCabe, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, bu boyutta bir patlamanın olası bir terör saldırısı olarak soruşturulmasının beklendiğini söyledi.

McCabe, araç infilak ettiğinde polisin civardaki şüpheli araç ihbarı üzerine bölgeye gittiği göz önünde bulundurulduğunda, patlamada polisin hedef alınmış olabileceğini kaydetti.

McCabe, soruşturma kapsamında yetkililerin patlamanın meydana geldiği bölgede herhangi bir binanın hedef olup olmadığını da araştıracaklarını belirtti.

Nashville Belediye Başkanı John Cooper, halka kent merkezinden uzak durmaları çağrısında bulundu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG