Erişilebilirlik

NASA’nın Mars Umudu Uzaya Fırlatıldı


Orion'un deneme uçuşundan yansıyan ilk karelerden biri
Orion'un deneme uçuşundan yansıyan ilk karelerden biri

Amerikalı astronotları yeniden Ay ve daha da ötesine götürmesi için tasarlanan yeni uzay aracı deneme uçuşu için uzaya fırlatıldı.

Florida'daki Cape Canaveral Uzay Üssü'nden fırlatılan Orion’un aslında Perşembe günü uzay yolculuğuna çıkması planlanmıştı ancak bazı teknik aksaklıklar, sert esen rüzgar ve üssün kıyılarındaki güvenlikli bölgeye yanlışlıkla giren bir tekne nedeniyle test uçuşu Cuma sabahına kaldı.

Uluslararası Uzay İstasyonundan 14 kat daha yüksek bir irtifaya ulaşacak olan insansız uzay aracının dünyanın çevresini iki kez dolaşması bekleniyor. Orion’un, daha sonra saatte 32 bin kilometre hızla atmosfere yeniden girmesi ve Baja California Yarımadası açıklarında Pasifik Okyanusu'na iniş yapması bekleniyor.

Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ne (NASA) ait uzay aracı Orion’un 2021 yılından önce astronotlu uçuşa başlaması planlanmıyor. Orion tamamen astronotlu uçuşa hazır olduğunda ise 4 ile 6 kişilik ekibi uzayın derinliklerinde yeni yolculuklara taşıyacak. Orion’un tekrar Ay’a ya da diğer gezegenlere ve sonunda Mars’s gitmek için kullanılması planlanıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG