Erişilebilirlik

Uzay Aracı Mars'tan Video Gönderiyor


Uzay Aracı Mars'tan Video Gönderiyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00
Linki indirmek için

Mars üstünden ilk video

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'da görevli bilimadamları gezginci aracın Mars'a inişini "mühendislik harikası" olarak tanımlarken araç kızıl gezegenden yeni videolar göndermeye devam ediyor.

Mars'tan en son fotoğraf
Mars'tan en son fotoğraf
NASA’nın Los Angeles, California yakınlarındaki kontrol merkezi, gezginci aracın Mars yüzeyine sorunsuz bir şekilde inmesini sağladı. 1 tonluk gezici aracın 8 ay süren bir serüvenden sonra istenilen noktaya ulaşmasını NASA çalışanları büyük bir mutlulukla karşıladı. Sekiz yıl kendilerini en kötü ihtimale karşı hazırladıklarını belirtenNASA yetkilileri şimdiye kadarki en zor inişlerini gerçekleştirdiklerini söylüyor.

Mars'tan ilk fotoğraf
Mars'tan ilk fotoğraf
NASA yetkilisi Charles Bolden emeği geçenleri kutlarken, uzayın keşfi ve insanlı uzay uçuşları için büyük bir adım atıldığını söyledi.

Başkan Barack Obama Curiosity’nin başarılı bir şekilde inmesinin, benzeri​görülmemiş bir teknoloji eseri ve gelecekte milli gurur duyulacak bir çalışma olduğu söyledi.

Curiosity (Merak) adı verilen uzay aracı saatte 22,000 km hız yapabiliyor. 2,5 milyar dolara mal olan Curiosity, NASA’nın en önemli projesi. Bir araba büyüklüğünde olan Curiosity’nin üzerinde tam 17 kamera bulunuyor. Araç sayesinde renkli fotoğraflara ek olarak Mars’ta yaşam olup olmadığı hakkında birçok bilgiye ulaşabilecek.

Curiosity’in üzerinde bulunan cihazlarla Mars’ın jeolojik bilgileri, hava ve radyasyon seviyeleri iki yıl boyunca ölçülebilecek.

En son gelişmeleri ve Mars fotoğraflarını NASA’nın Curiosity aracının Twitter hesabından takip edebilirsiniz.


Curiosity projesinin detaylarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://mars.jpl.nasa.gov/msl/

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG