Erişilebilirlik

Musul’un Batısından Kaçış


Musul’un Batısından Kaçış
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

Musul’un batısında Irak güçleri ile IŞİD savaşıyor, çatışmalar yüzünden binlerce sivil bölgeyi terketmek zorunda kalıyor. Elektrik yok, su yok, kuşatma altındaki kentte koşullar çok kötü.

Musul’un batısındaki siviller, Irak güçleri ve IŞİD savaşırken Sumud bölgesini terkediyor.

Evlerini terkedenlerden biri “Evlerimiz havaya uçtu ve yandı, insanlara kötü davranılıyor, insanlar açlıktan ölüyor, su yok, yiyecek yok, içecek yok” diyor.

Birleşmiş Milletler, 19 Şubat’ta başlayan Musul’un batısına yönelik operasyondan buyana 40 bin kişinin evlerini terkettiğini açıkladı.

100 bin kişilik Irak gücü, Kürt savaşçılar ve İran destekli paramiliter gruplar Amerika liderliğindeki hava gücünün desteğiyle IŞİD’i bölgeden çıkarmaya çalışıyor.

Bir başka sivil de “sokakta komşularımdan biriyle oturmuş koalisyon uçağına bakıyordum, bir IŞİD militanı, geldikleri için mutlu musun diye sordu ve bana iki el ateş etti” dedi.

Ocak ayında IŞİD’i Musul’un doğusundan çıkaran Irak güçleri batı Musul’un güneyini de örgütten kurtardı. Hükümet güçleri önce kentin havaalanını geri aldı.

Daha sonra da nüfusun yoğun olduğu eski kente yöneldi.

IŞİD, intihar bombacıları ve bubi tuzaklı araçlar kullanarak direniyor. Irak güçleri ise bunun hızlarını engellemediği görüşünde.

General Maan el Saadi, “Düşman büyük kayıplar verdi, silahlarını ve bubi tuzaklı araçlarını imha ettik” diyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG