Erişilebilirlik

'Mustang' Altın Küre Adayı


73'üncü Altın Küre (Golden Globe) ödüllerinin adayları açıklandı. Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven’in ‘Mustang’ filmi, ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisinde yarışacak beş aday arasına girmeyi başardı.

Paris’te yaşayan Türk yönetmen Ergüven’in ‘Mustang’ filmi daha önce de Fransa tarafından Oscar’a da aday gösterilmişti. Geçtiğimiz hafta New York’ta Amerika’nın Sesi'ne Türkiye’de filmin neden Oscar’a aday gösterilmediğinin perde arkasını anlatan ‘Mustang’ filminin yönetmeni Deniz Gamze Ergüven, Türkiye’de kendisinin ve filminin ötekileştirildiğini söylemişti. Ergüven, ’Türkiye’nin filmin adaylığını reddetmesinin hemen bir gün sonrasında ise ortak yapımcının, Fransa’ya adaylık içim başvurduğunu ve Fransa’nın kendilerine kucak açtığını ifade etmişti. Ergüven’in Mustang filmi Oscar provası olarak da bilinen Altın Küre’ye de yine Fransa tarafından aday olarak gösterilmişti.

‘Mustang’, Karadeniz’de toplum ve aile baskısına kendi yöntemleriyle direnen 5 küçük kız kardeşin öyküsünü anlatıyor. Türkçe seslendirilen ve Türk oyuncularının oynadığı film çekimleri de Karadeniz’de geçtiğimiz yaz gerçekleşmişti. ‘Mustang’ filmi 20 Kasım tarihinden itibaren Amerika’da New York ve Los Angeles’ta gösterime girmişti.

‘Mustang’ kendi kategorisinde Altı Küre için The Brand New Testament (Belçika, Fransa, Lüksenburg), The Club (Şili), The Fencer (Finlandiya, Almanya, Estonya), Son of Saul (Macaristan) filmleriyle yarışacak. 10 Ocak’ta, Los Angeles’ta ünlü komedyen Ricky Gervais sunacağı ödül töreninde, 14'ü sinema, 11'i de televizyon dalında olmak üzere toplam 25 ayrı kategoride 73’üncü ‘Altın Küre’ ödülleri sahiplerini bulacak.

73’üncü ‘Altın Küre’ adayları

En İyi Yönetmen: Todd Haynes (Carol), Alejandro Inarritu (The Revenant), Tom McCarthy ( Spotlight), George Miller(Mad Max: Fury Road), Ridley Scott (The Martian)

En İyi Drama Film: Carol, Mad Max: Fury Road, The Revenant, Spotlight.

En İyi Müzikal-Komedi Film: The Big Short, Joy, The Martian, Spy, Trainwreck.

En İyi Animasyon Film: Anomalisa, Inside Out, The Good Dinosaur, The Peanuts Movie, Shaun the Sheep Movie

En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Leonardo DiCaprio (The Revenant) , Bryan Cranston (Trumbo) , Michael Fassbender (Steve Jobs) ,Eddie Redmayne (The Danish Girl), Will Smith ( Concussion)

En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Cate Blanchett (Carol), Brie Larson (Room) Rooney Mara, (Carol), Saoirse Ronan, (Brooklyn), Alicia Vikander, (The Danish Girl)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Paul Dano (Love & Mercy), Idris Elba (Beasts of No Nation), Michael Shannon (99 Homes), Sylvester Stallone (Creed), Mark Rylance (Bridge of Spies)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Jane Fonda (Youth), Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight), Helen Mirren (Trumbo), Alicia Vikander ( Ex Machina) Kate Winslet (Steve Jobs)

En İyi Erkek Oyuncu (Komedi): Al Pacino (Danny Collins), Christian Bale (The Big Short), Steve Carell (The Big Short), Matt Damon (The Martian), Mark Ruffalo ( Infinitely Polar Bear)

En İyi Kadın Oyuncu (Komedi): Rachel Bloom (Crazy Ex Girlfriend), Jamie Lee Curtis (Scream Queens), Lily Tomlin (Grace and Frankie), Julia Louis-Dreyfus (Veep), Gina Rodriquez (Jane the Virgin)

En İyi Televizyon Dizisi: Casual, Mozart in the Jungle, Orange Is the New Black, Silicon Valley, Transparent, Veep.

En İyi Televizyon Filmi : American Crime, American Horror Story: Hotel, Fargo, Flesh and Bone, Wolf Hall.

En İyi Kadın Oyuncu (Televizyon Filmi): Kristen Dunst ( Fargo), Lady Gaga, American Horror Story, Sarah Hay (Hotel), Felicity Huffman (Flesh and Bone), American Crime Queen Latifah (Bessie).

En İyi Yardımcı Oyuncu (Mini Dizi): Uzo Aduba (Orange Is the New Black),Joanna Frogatt (Downton Abbey), Regina King (American Crime), Maura Tierney (The Affair), Judith Light (Transparent)

En İyi Erkek Oyuncu (Televizyon Filmi): Idris Elba (Luther), Oscar Isaac (,Show Me a Hero), David Oyelowo( Nightingale), Mark Rylance (Wolf Hall), Patrick Wilson, (Fargo).

Komedi Filmi Dalında En İyi Kadın Oyuncu: Jennifer Lawrence (Joy) , Melissa McCarthy (Spy), Amy Schumer (Trainwreck) Maggie Smith (The Lady in the Van), Lily Tomlin (Grandma)

En İyi Film Müziği: Love Me Like You Do (Fifty Shades of Grey), One Kind of Love, (Love & Mercy), See You Again (Furious 7), Simple Song #3, (Youth), Writing's on the Wall (Spectre)

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG