Erişilebilirlik

Müslümanlara Seyahat Kısıtlaması Anayasa Mahkemesi’nde


Başkan Donald Trump, Anayasa Mahkemesi’nden kendisinin imzaladığı, çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu ülkelere yönelik seyahat kısıtlaması öngören başkanlık kararnamesini değerlendirmesini istedi.

Trump yönetimi Anayasa Mahkemesi’nden başkanlık kararnamesinin anayasaya uygun olup olmadığını değerlendirmesini talep etti. Başkanlık kararnamesi bazı mahkemeler tarafından alınan durdurma kararları yüzünden askıya alınmıştı.

Adalet Bakanlığı sözcüsü, Sarah Isgur Flores, söz konusu yasağın Trump’ın başkanlık kararnamesi çıkarma yetkisi dahilinde olduğuna emin olduğunu belirtti ve “Başkan, teröre sponsor olan ya da himaye eden ülkelerden gelenleri kabul etmek zorunda değil” dedi.

Trump’ın seyahat politikasına yönelik son karar Mayıs ayında alınmıştı.

Virgina’daki mahkeme, kararnamenin Müslüman yasağı anlamına geldiğini açıkladı. Mahkeme 205 sayfalık gerekçeli kararında, kararnamenin Başkan’ın seçim öncesi ve sonrasında verdiği bir vaat olmadığı, Müslümanlara karşı ayrımcılık olduğu kaydedildi.

Ulusal Göçmenlik Hukuk Merkezi’nden Karen Tumlin, “Trump’ın Müslüman yasağı ardı ardında mahkemelerimiz tarafından anayasaya uygun bulunmadı. Bizler de federal hükümetin ayrımcı muamelesi ve yarattığı korkudan korumak için davacıların haklarını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG