Erişilebilirlik

'Müslümanlar IŞİD'den En Çok Zarar Görenler'


'Müslümanlar IŞİD'den En Çok Zarar Görenler'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

Amerika’da yaşayan Müslümanlar’ın hemen hepsi IŞİD’in Paris saldırılarını hep bir ağızdan kınadı. Ancak Cumhuriyetçi Müslümanlar Koalisyonu adlı bir grup, IŞİD’in İslamiyet’i temsil etmediğini ve örgüte daha sert karşılık verilmesi gerektiğini savunuyor.

Amerika’daki etnik ve dini birçok topluluk gibi, ülkede yaşayan Müslümanlar da Paris saldırılarını tepkiyle karşıladı.

Cumhuriyetçi Müslümanlar Koalisyonu Başkanı Avukat Saba Ahmet, teröristleri bu acımasız saldırı nedeniyle kınadı: “IŞİD’in Batı ülkelerindeki masum sivilleri hedef almasının hiçbir mantıklı dayanağı yok.”

Saba Ahmet, örgütün her ne kadar Batı’da bu kadar gaddarca eylemler yapsa da aslında bütün Müslümanlar’a zarar verdiğini söylüyor: “Müslümanlar IŞİD teröründen en çok zarar görenler. Örgüt Suriye’de, Irak’ta, bütün Orta Doğu’da masum Müslümanlar’ı öldürüyor.”

Birçoklarının belirttiği gibi, Saba Ahmet de IŞİD’in İslam dinini temsil etmediğini söylüyor: “Dinimizi çarpıttılar. Teröristlerin hepsi işledikleri suçları haklı göstermek için dini kullanan birer katil.”

Cumhuriyetçi Müslümanlar Koalisyonu Başkanı, Fransız hükümetinin sert tepkisi gibi, IŞİD’e karşı askeri müdahale de bir gereklilik.

Saba Ahmed, “Bence Irak’taki IŞİD karargahlarına ve örgütün kontrol ettiği bölgelere yapılan saldırılar gayet başarılı. Gelecekte olacakları önlemek için bu noktalar yok edilmeli” diyor.

Ancak Saba Ahmet’e göre yine de uzun vadeli bir terörle mücadele planı yapılması gerekiyor: “Çok daha iyi bir stratejiye ihtiyacımız var. Başkan Obama da IŞİD’in güçlü olduğu bölgeleri hedef almamız ve bütün müttefiklerle birlikle örgütle kapsamlı bir şekilde mücadele etmemiz gerektiğini söylüyor.”

Ahmet, Amerika’daki ve bütün dünyadaki Müslümanlar’a ulaşmanın çok önemli olduğunu söylüyor, çünkü terörle mücadele için bu çok güçlü bir temel oluşturuyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG