Erişilebilirlik

Müslüman Ülkelerde Gösteriler Devam Ediyor


Hazreti Muhammed’le alay eden amatör filmi protesto gösterileri hala devam ediyor.
Bangladeş’in başkenti Dakka’da İslamcı grupları temsil eden eylemciler polisle çatıştı. Polis taşlarla saldıran göstericilere göz yaşartıcı gazla karşılık verdi. Çatışmalarda en az 10 kişi yaralandı

Göstericiler aralarında bir polis minibüsünün de bulunduğu bazı araçları ateşe verdi. Polis göstericilerden bazılarını gözaltına aldı.

Bangladeşli yetkililer dün geç saatlerden itibaren gösterileri yasaklamıştı.

“Müslümanların Masumiyeti” adlı amatör filmin internette yayınlanmasını protesto amacıyla Nijerya’nın Müslümanlar’ın yoğun olduğu Kano kentinde de gösteriler düzenlendi.

Bu arada Almanya’nın Dortmund kentinde bini aşkın kişi, filmi protesto amacıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüş olaysız geçti.

Pakistan'da bir bakan filmin yapımcısının başına 100 bin dolar ödül koyduğunu açıkladı, bakan Taleban ve el Kaide'den yapımcının yerini tespit etmesini istedi. İslamabad'da yürüyüş düzenleyen bini aşkın kişi yapımcının cezalandırılması çağrısında bulundu.

California'da çekilen ucuz bütçeli filmi Sam Bacile takma adını kullandığına inanılan Mısırlı Kıpti asıllı Nakoula Basseley Nakoula yaptığını açıklamıştı. Geçmişte banka dolandırıcılığından hüküm giyen Nakoula, şartlı olarak serbest bulunuyor.

Dün Pakistan’da düzenlenen protesto eylemlerinde göstericilerle polisin çatışması sonucu 20’yı aşkın kişi ölmüştü.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG