Erişilebilirlik

Müslüman Kardeşler’den Yeni Gösteriler


Müslüman Kardeşler’in gösteri çağrısına uyan binlerce kişi, Kahire sokaklarına akıyor. Göstericiler, devrik Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’nin görevine iadesini istiyor

Mısır’da Müslüman Kardeşler’in gösteri çağrısına uyan binlerce kişi, Kahire sokaklarına akıyor. Göstericiler, devrik Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’nin görevine iadesini istiyor.

Mursi destekçileri, darbeden beri her Cuma, Nasırıye semtindeki Adeviye Camisi dışında toplanıyor. Göstericilerden bazıları son protestolarda da Kahire Üniversitesi yakınlarına yürüdü.

Mursi karşıtlarıysa her zamanki gibi Kahire’nin Tahrir meydanında gösteri düzenliyor. Kahire’de ve Mısır’ın diğer kentlerinde de gösteriler devam ediyor.

Başkentin çeşitli semtlerine askeri birlik ve tank yollayan Mısırlı komutanlar, şiddet olaylarına hoşgörü gösterilmeyeceğini açıkladı. Bazı semtlerde de askerler dikenli tellerle barikatlar oluşturdu.

Ürdün’de bulunan Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi’yle telefon görüşmesi yaptı, iki bakan Mısır’ın demokrasiye dönmesi konusundaki çabaları görüştü.

Dün ulusal televizyonda konuşma yapan geçici Devlet Başkanı Adli Mansur, çatışmaların durması çağrısında bulundu. Mısır’ın hassas bir dönemden geçtiğini vurgulayan Mansur, ülkenin “şiddet ve kan dökülmesini isteyen kesimlere” karşı korunması gerektiğini söyledi.

Öte yandan İnsan Hakları İzleme Örgütü, Mısır’da yaşanan asayişsizliğin mezhep çatışmalarını ve insan hakları ihlallerini arttırdığını açıkladı.

Gösterilerin çoğu barışçı ortamda geçmesine rağmen bazı eylemciler ve polis arasında çıkan çatışmalarda şu ana dek çok sayıda kişi öldü. w

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG