Erişilebilirlik

Muş Varto’da Sokağa Çıkma Yasağı


Muş’un Varto ilçesinde günlerdir süren gerginlik üzerine sokağa çıkma yasağı ilan edildi. PKK’lıların ilçeye sızdığı belirtiliyor. İlçeden zaman zaman silah sesleri yükseliyor. Hakkari’nin Şemdin İçesinde de çatışmaların başlaması üzerine polis halka sokağa çıkmamaları uyarısı yaptı.

Varto’daki sokağa çıkma yasağı bugün sabah saatlerinde başladı. PKK’lı bir grubun ilçeye sızması nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak sabah saatlerinde polis araçlarından yapılan anonslarla halka duyuruldu. Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada yasağın ilçede hendek kazılması ve mayınlanması nedeniyle uygulandığı belirtildi.

Açıklamanın ayrıntıları şöyle ”15.08.2015 tarihinden itibaren, Varto ilçesi şehir merkezinde PKK terör örgütü mensupları tarafından çok sayıda mayınlama ve tuzaklama yapılmıştır. Bu tuzaklamaların imhası esnasında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması başta olmak üzere, asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, ilimiz Varto ilçesinde, 16.08.2015 günü saat 08.30 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.”

Açıklamanın ardından insanlar evlerine çekilirken ilçenin değişik noktalarından silah sesleri gelmeye başladı. VOA"ya konuşan Varto Belediyesi Eş Başkanı Sabite Ekinci, ilçede zaman zaman silah seslerinin duyulduğunu söyledi. Ekinci, 'Havadan helikopterlerle keşif yapılıyor. Elektrikler kesik hala, akşama operasyon beklentisi var.PKK'lıların ilçeye girdiği yönünde biz de duyum aldık" dedi.

VOA’nın telefonla ulaştığı bir ilçe sakini ise PKK’lı grupların ilçenin giriş ve çıkışlarına hendek kazdığını söyledi. İlçenin asker ve özel timler tarafından sarıldığını söyleyen görgü tanığı hendeklerin bomba ile doldurulması nedeniyle kimsenin yaklaşamadığını söyledi. Havadan helikopter ve insansız hava araçlarıyla gözlem yapan güvenlik güçlerinin operasyon yapması bekleniyor. Bu arada sosyal medyaya düşen bazı fotoğraflarda ellerinde roketatar ve uzun namlulu silah bulunan bazı kişilerin ilçe sokaklarında gezdiği görülüyor. İlçeden zaman zaman silah ve patlama sesleri yükseliyor.

Bir yasak haberi de Hakkari’nin Şemdinli İlçesinden geldi. Ancak Şemdinli’deki yasak fiili. Dün gece bir Özel Harekat Başkomiserinin öldüğü çatışmanın ardından ilçede bugün de silah sesleri duyuldu. Bunun üzerine polis araçlarından halkın evlerinden çıkmaması yönünde uyarı yapıldı.

Öte yandan Kars’ın Kağızman ilçesi'nde süren operasyon sırasında çıkan çatışmada 1 astsubay öldü, 1 asker yaralandı. Güvenlik kaynakları çatışmada 3 PKK’lının da öldürüldüğü belirtti.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, Iğdır, Mardin ve Hatay’da da askerlere yönelik saldırılar olduğu belirtildi. Saldırılarda Iğdır’da bir askerin hafif yaralandığı açıklandı.

Bu arada Muş Valiliği, önceki gün çatışmada öldürülen kadın militanın çıplak fotoğraflarını çeken ve paylaşanlar hakkında soruşturma başlattı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG