Erişilebilirlik

Mursi Mahkemeyi Protesto Etti


Demir ve camdan bir kafes içerisinde mahkeme salonuna getirilen devrik Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’nin ses geçirmeyen kafesten yargıça bağırdığı görüldü

Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve bağlı olduğu Müslüman Kardeşler davasında bir kez daha hâkim karşısına çıktı. Demir ve camdan bir kafes içerisinde mahkeme salonuna getirilen Mursi, davayı protesto etti. Mursi’nin ses geçirmeyen kafesten hakime bağırdığı görüldü.

Mursi ve beraberindeki 130 kişi, 2011 yılında hapishaneden kaçmak ve bunun için yabancı örgütlerle anlaşmakla suçlanıyor.

Kasım ayında başlayan ancak iki kez ertelenen ve Cumartesi günü yeniden görülen başka bir davada ise, Mursi, 2012 yılındaki hükümet karşıtı protestolarda şiddeti teşvikle suçlanıyor.

Mursi’ye yöneltilen üçüncü suçlama mahkemeyi aşağılamak. Bir diğer davada ise eski cumhurbaşkanı, Filistin’deki Hamas Hareketi ile işbirliği yaparak casusluk faaliyetlerinde bulunmakla suçlanıyor.

Mısır ordusunun geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yaptığı darbe sonucu görevden alınan Muhammed Mursi’nin ardından Kahire sokaklarında devam eden gösterilerde onlarca kişi hayatını kaybetmişti. Mısır'da ordu destekli geçici hükümet Müslüman Kardeşler hareketini 'terör örgütü' ilan ederek, liderlerini tutuklamıştı.

Öteyandan Kahire'de Kahire'de motorsikletli silahlı kişiler üst düzeyde bir güvenlik yetkilisini vurarak öldürdü. Tümgeneral Muhammed el-Said içişleri bamkanloğı teknik bürosunun başkanıyrı

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG