Erişilebilirlik

"Sancak'ı Hedef Alan Saldırı Kabul Edilemez"


Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Star Medya Grubu Başkanı’nı hedef alan saldırıyı kınadı. AGİT Medya Özgürlükleri Temsilcisi Dunja Mijatoviç, Murat Sancak’ı hedef alan saldırının kabul edilemeyeceğini söyledi ve konunun derhal soruşturulmasını istedi.

Mijatoviç, “Konuyla ilgili soruşturma, saldırının tetikçi ve planlayıcılarını adalet önüne çıkarmak için şeffaf ve çok hızlı şekilde yürütülmeli,” dedi.

Dün silahlı saldırganlar Sancak’ın aracına ateş açmıştı. Sancak dahil araçta bulunanlar saldırıdan yara almadan kurtuldu. Polis, saldırının sorumlularını bulmak üzere soruşturma başlattı.

Saldırı Türkiye’de geniş yankı buldu ve kınandı. Saldırıyı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de kınadı. Çelik, “Kalemin silahla susturulmaya çalışılması dünyanın birçok yerinde maalesef devam eden fakat hiçbir zaman sonuç almamış bir şeydir etrafımızdaki ülkelerde kalemin silahla susturulması şeklindeki bu hain eylemler belli savaş kampanyalarının belli siyasi projelerinin parçası olarak devam ettiriliyor. Türkiye'de de böyle bir saldırının meydana gelmiş olmasını sadece bir kişiye yapılan saldırı değil; tüm medyaya, sivil topluma, halkın haber alma özgürlüğüne saldırı olarak değerlendiriyoruz,” dedi.

AGİT Medya Özgürlükleri Temsilcisi Dunja Mijatoviç, “Gazetecileri hedef alan saldırıların resmi makamlarca kınanması büyük önem taşıyor, bu tür açıklamalar, kamuoyuna, medya mensuplarını hedef alan saldırıların hoşgörülmeyeceği mesajını veriyor,” dedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG