Erişilebilirlik

Mülteci Geçişleri Devam Ediyor


Mülteci Geçişleri Devam Ediyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

Avrupa Birliği ileTürkiye arasında, yasal olmayan yollardan gelen mültecilerin Türkiye’ye geri gönderilmesi yönündeki anlaşmaya rağmen, Pazar günü mültecilerin Yunanistan’a yolculukları devam etti.

Yunanistan kıyılarında mültecilerin gelişini izleyenlere göre, Yunan adalarına ulaşanlar arasında Suriyeliler’in yanında, Iraklı ve Afgan mülteciler de vardı. Sığınmacıların sayısının yaklaşık 900 olduğu bildiriliyor.

Cuma günü Türkiye ve AB arasında varılan anlaşmaya göre, 20 Mart tarihinden sonra Yunanistan’a deniz yoluyla ulaşan bütün mülteciler, kayıt altına alınıp, sığınmacı başvurusu yaptıktan sonra, Türkiye’ye geri gönderilecek.

20 Mart Pazar gününden önce Yunan kıyılarına varan mültecilerse eski koşullara göre işlem görecek. Ama Türkiye’ye gönderilen her bir mülteciye karşılık, AB aynı sayıdaki mülteciyi Avrupa içinde yerleştirecek.

Anlaşma aynı zamanda, Türk hükümetinin, ülke içinde yasal olmayan yollardan göçü engellemek için denetimleri arttırmasını da öngörüyor. Bunun için de AB, Türkiye’ye 6,6 milyar dolar yardımda bulunma sözü verdi.

Ancak yetkililer, geri gönderme işlemlerinin 4 Nisan’dan önce başlamayacağını söylüyor. Bu da, her bir mültecinin başvurusunun değerlendirilmesi için, içinde yargıçlar, tercümanlar ve güvenlik güçlerinin olacağı 4 bin civarında yeni görevlinin işe alınmasına bağlı olacak.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG