Erişilebilirlik

Muhalefet Seçimlerde Birliktelik Mesajı Verdi


Türkiye'de muhalefet cephesindeki altı siyasi parti lideri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni ve AKP-MHP iktidarını değiştirmek hedefi için seçim süreci ve sonrasında birlikte hareket edeceklerini ilan etti.

Göç Politikasında ‘Doğu’ Şartından Vazgeçilecek mi?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:37 0:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan; bugün altıncı kez yuvarlak masada buluştu. Böylece muhalefet cephesindeki liderler, parti isimleri itibariyle alfabetik sırayla yürüttükleri çalışma toplantısı buluşmalarında ilk turu bugün Saadet Partisi'nde tamamladı.

Liderler, Türkiye'nin sorunları üzerine çözüm önerilerini tartıştıkları ve altı parti yöneticilerine ortak çalışma talimatı verdikleri buluşmalarını sürdürme kararı aldı. Bu çerçevede liderler, ikinci tur yuvarlak masa buluşmasına 2 Ekim Pazar günü CHP'nin ev sahipliğindeki toplantıyla devam edecek. Liderler, TBMM'nin 1 Ekim'de açılışının ardından yapılacak olması nedeniyle bu toplantıda gelecek dönem yasama çalışmalarını ele alacak.

İlk kez seçim süreci ve sonrasında birliktelik vurgusu

Bugünkü altıncı buluşmanın ardından liderler tarafından yapılan ortak açıklamada, Göç Komisyonu'nun çalışmasında gözlemlenen görüş ayrılıklarına değinilmedi. Göç Komisyonu'ndan söz edilmezken diğer ortak komisyon çalışmalarına işaret edildi.

Kararlılık, sorumluluk ve birliktelik vurgusu yapılan ortak açıklamada, altı siyasi parti adına liderler tarafından ilk kez kamuoyuna seçim süreci ve sonrası için işbirliği ve ittifak halinde hareket etme sözü verildi.

Açıklamada, "Ortak sorunlarımız karşısında ortak sorumluluklarımızın ağırlığını hepimiz omuzlarımızda hissediyor ve işbirliği kararlılığımızı da bu sorumluluk bilinciyle sürdürüyoruz. Bugünden itibaren seçim öncesi, seçim dönemi, seçim günü ve seçim sonrası olmak üzere önümüzdeki tüm süreçlerde istişareye önem veren anlayışımızla birlikte yol yürümeye devam etme kararlılığında olduğumuzun altını tekraren çizmek isteriz. Ülkemizi, hemen her alanda içine sürüklendiği bu krizlerden düzlüğe çıkarana ve her bir insanımızın rahat bir nefes alacağı günleri birlikte kurana dek; mücadelemiz ve iş birliğimiz, hedef ve ilkelerimiz doğrultusunda devam edecektir" denildi.

Cumhurbaşkanı adayında ortaklıkta uzlaşma sürüyor

Açıklamada, ortak Cumhurbaşkanı adayı konusunda "Milletimiz emin olsun; ortak Cumhurbaşkanı adayımız hem 'Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı' hem de sadece bu masa etrafında bir araya gelen siyasi partilere oy verenlerin değil, 'Herkesin Cumhurbaşkanı'olacaktır" ifadesi kullanıldı.

Seçimlerde olası iktidar değişikliği olması sonrasındaki süreç içinse "Milletimizin bunca senedir uğradığı hayal kırıklıklarının farkındayız. Bu hayal kırıklıklarını gidermek üzere insanımızın beklenti ve taleplerini karşılayacak liyakatli kadrolarla ve etkin politikalarla milletimizin karşısına çıkacağız" vaadinde bulunuldu.

Karamsarlığa karşı umut ön plana çıkarıldı

Açıklamada, ayrıca "Ülkemizi hızla felakete sürükleyen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin doğal sonuçlarına, yani; ekonomide iflasa, iç ve dış politikada itibarsızlaşmaya, kamu kurum ve kadrolarındaki çürümeye, yaşanan sosyolojik ve psikolojik çöküntüye dur demek için ilk kez 12 Şubat 2022 tarihinde bir araya gelerek ortaya koyduğumuz kararlılığımızla milletimize umut olduk. O tarihten sonra Türkiye’de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı anlaşılmış ve milletimiz tarafından "6'lı Masa" olarak adlandırılan iş birliğimiz, kararlılıkla bugünkü aşamasına gelmiştir. Bilinmelidir ki bugün, 12 Şubat'tan çok daha kararlı ve umutluyuz!" mesajı verildi.

Toplantı bitiminde Karamollaoğlu, liderlere ata tohumundan hazırlanmış sepetleri hediye etti.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG