Erişilebilirlik

Muhalefet Erdoğan’ın Yanıtından Tatmin Olmadı


CHP Sözcüsü Haluk Koç'tan Başbakan Erdoğan'a İstifa Çağrısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:21 0:00

CHP Sözcüsü Haluk Koç'tan Başbakan Erdoğan'a İstifa Çağrısı

Başbakan Erdoğan kendisiyle oğlu arasında geçtiği iddia edilen ve gizli para kaynaklarıyla ilgili konuşmanın montaj olduğunu söylüyor. Ancak muhalefet liderleri bu yalanlamayı reddetti ve Başbakan'ın istifasını istedi

Başbakan Erdoğan oğluyla arasında geçen ve büyük miktarda paraları gizlediği iddia edilen konuşmayı sinirli bir biçimde reddetti.

Kaydın montaj olduğunu söyleyen Erdoğan, bunun “T.C. Başbakanı’na karşı yapılan haince bir saldırı,” olduğunu belirtti.

Kaydın pazartesi yayınlanmasının sonrasında Başbakan Erdoğan istihbarat danışmanı Hakan Fidan ve üst düzey bakanlarla acil bir toplantı düzenledi. Başbakanlık Ofisi bunun başbakanı düşürmek için düzenlenen bir kampanyanın parçası olduğunu söyledi.

Konuşmanın geçen Aralık’ta polisin aralarında üç bakanın oğlunun bulunduğu bir grup kişiyi yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklamasının sonrasında gerçekleştiği iddia ediliyor.

MHP Başkanı Devlet Bahçeli kaydın “akıllara durgunluk verdiğini,” söyledi ve savcıları göreve çağırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Başbakan'ın tüm meşrutiyetini kaybettiğini söyledi ve Erdoğan’ın ya istifa etmesinin ya da helikopterle ülkeyi terk etmesinin gerektiğini belirtti.

Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş hükümetin siyasi zararı kontrol altına alabileceğini düşünüyor. Teoride iddiaların hükümete büyük zarar vermesi gerektiğini söyleyen Aydıntaşbaş, sorunun halkın konudan haberdar olmaması olabileceğini belirtiyor. Aydıntaşbaş, yapılan yayınlarda iddiaların reddine yer ayrıldığını ancak iddiaların kendisinin yayınlanmadığına dikkati çekiyor.

Erdoğan kayıtların ve yolsuzluk soruşturmasının Fethullah Gülen’in kendisine ve hükümetine karşı düzenlediği bir komplo olduğunu iddia ediyor.

Hükümet dün yaptığı açıklamada bazı savcıların yasadışı biçimde aralarında bakanların, gazetecilerin ve akademisyenlerin de bulunduğu 7 bin kişiyi dinlemeye aldığını açıkladı.

Sokaktaki Vatandaş Telefon Kayıtlarıyla İlgili İddialara Ne Diyor?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00
Habertürk siyaset uzmanı Soli Özel Türkiye’de devletin tehdit altında olduğunu düşünüyor. Özel yaşananların Türk devletinin daha önce hiç yaşanmamış biçimde erimesi ve buharlaşması olduğunu belirtiyor. Devlet kurumlarının hiçbir kurumsal bütünlüğü kalmadığını söyleyen uzman kurumlarda kural ve yasaların uygulanmadığını ve hangi yasaların uygulanacağının hangilerinin uygulanmayacağının da belirgin olmadığına dikkati çekiyor.

Özel’e göre ülkedeki gerginlik bugünden Mart sonundaki yerel seçimlere kadar devam edebilir.

Yolsuzluk soruşturmasının Erdoğan için önemli bir zorluk olduğunu söyleyen uzmanlar Mart’taki seçimler öncesinde başbakana ve diğer hükümet görevlilerine ait yeni kayıtların yayınlanmasının muhtemel olduğunu söylüyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG