Erişilebilirlik

Mueller Raporunun Yayınlanması için Yeni Hamle


Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu, özel yetkili savcı Robert Mueller’ın Rusya soruşturmasıyla ilgili raporunun tamamının yayınlanması için kanuni zorunluluk getiren mahkeme celbi çıkarılabilmesine izin veren bir karar tasarısı üzerinde çalışıyor.

Adalet Bakanı William Barr, yaklaşık 400 sayfa uzunluğundaki raporun düzeltilmiş bir kopyasının Nisan ayı ortasında ya da daha erken yayınlanabileceğini söylemişti, ancak Adalet Komisyonu Başkanı Jerrold Nadler ve diğer üst düzey Demokratlar raporun tamamının üzerinde düzeltme yapılmaksızın Kongre üyelerine verilmesini istiyor ve bunun için Barr’a Salı gününe kadar süre tanıdıklarını söylüyorlar.

Barr, 22 ay süren Rusya soruşturmasının raporunun önemli sonuçları olarak nitelediği yalnızca dört sayfalık bir özetini yayınlamış ve raporun tamamına bakıldığında Rusya ile Trump kampanyası arasında işbirliği olduğuna dair delil olmadığını belirtmişti.

Barr, 4 sayfalık mektubunda Mueller’ın adaleti engelleme konusunda Trump’a suçlama yöneltmediğini ancak temize de çıkarmadığını kaydetmişti.

Raporun sadece 22 sayfalık özetiyle ilgili bilgilendirme yapılması ve Adalet Bakanı tarafından Trump’ın adaleti engellediğine dair iddiaları incelemeye gerek olmadığının belirtilmesi Demokratlar’ın büyük tepkisini çekmişti.

Mueller’ın soruşturması Başkan Trump’ın 2016 seçim kampanyasının Rusya’yla işbirliği yapıp yapmadığı ve Başkan Trump’ın adaleti engelleyip engellemediği sorularına yanıt aramıştı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG