Erişilebilirlik

Mueller Flynn’in Türkiye Bağlantısını da Mercek Altına Aldı


Rusya’nın 2016 Amerika başkanlık seçimine muhtemel müdahalesini soruşturan özel savcı Robert Mueller, Beyaz Saray’dan Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’le ilgili sadece belgeleri istemedi aynı zamanda Flynn’in seçim kampanyasının son aylarında Türk hükümetinden gizlice para alıp almadığını belirlemek için harekete geçti.

New York Times gazetesinin haberine göre savcılar ve Federal Soruşturma Bürosu FBI ajanları Flynn’in Türk-Amerikan iş adamıyla iş bağlantılarıyla ilgili ayrıntıları ortaya çıkarmak için yoğun çaba harcıyor.

Flynn’in şirketi Intel Group’a Gülen’e karşı kampanya yürütmesi için 530 bin dolar ödenmişti.

Araştırmacılar bu paranın arkasında Türk hükümetinin olup olmadığını ve Flynn Intel Group’un iş adamı Ekim Alptekin’e paranın kaynağını gizli tutması için bu paradan pay verip vermediğini bilmek istiyorlar.

Gelişmelerden anlaşılan soruşturma Flynn’in mali bağlantılarına kadar uzanmış durumda.

Flynn sadece 24 gün Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapmıştı ancak yasal sorunları Trump yönetimini etkileyen siyasi fırtınanın merkezine oturmuş durumda.

Mueller ayrıca Trump’ın Flynn’le ilgili soruşturmayı durdurmaya çalışarak adalete müdahale edip etmediğini de araştırıyor.

Türkiye’den ya da başka bir ülkeden para almak yasa dışı değil ancak bunu yabancı bir ülkenin lobicisi olarak kayıt altına almamak suç. Aynı zamanda paranın kaynağını özel şirket aracılığıyla gizlemek ve aracılara pay vermek dolandırıcılık dahil bir dizi suçlama yöneltilmesine neden olabilir.

Flynn, Rusya’nın eski Moskova Büyükelçisi Sergey Kislyak’la görüşmesiyle ilgili Başkan Yardımcısı Mike Pence’e yanlış bilgi verdiğinin ortaya çıkmasının ardından görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG