Erişilebilirlik

Mübarek Sorguya Çekilecek


Mübarek Sorguya Çekilecek
Mübarek Sorguya Çekilecek

Mısır’da savcı devrik devlet başkanı Hüsnü Mübarek’i göstericilerin öldürülmesi ve yolusuzluk suçlamalarıyla ilgili olarak ifade vermeye çağırdı.

Savcılıktan yapılan açıklamada yolsuzluk soruşturmalarıyla ilgili olarak Mübarek’in oğulları Cemal ve Alaa’nın da ifade vermeye çağrıldığı belirtildi.

Savcının açıklamasından önce Mübarek, göstericilerin kendisini görevden ayrılmaya zorladığı Şubut ayından beri yaptığı ilk konuşmada yolsuzluk suçlamalarını reddetti.

Mübarek el-Arabiye televizyonuna verdiği demeçte kendisi ve ailesinin onurunu korumak için “yasal haklarını” kullanacağını belirtti. Servetini soruşturan yetkililerle işbirliği yapmaya hazır olduğunu vurgulayan Mübarek yabancı ülkelerde banka hesapları ya da büyük bir mal varlığı bulunmadığını söyledi.

Göstericiler, askeri yönetime Mübarek’i yolsuzluk ve diğer suçlardan yargılamaması için baskı yapıyor. Mısır Silahlı Kuvvetler komutanını protesto eden ve daha çok yolsuzluk davası açılmasını isteyen birkaçyüz kişilik bir grup ordunun boşaltma emrine meydan okuyarak Kahire’nin Tahrir meydanındaki gösterilerini üçüncü gün de sürdürdü.

Meydandaki göstericiler, ülkeyi yöneten askeri konseyin başkanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tantavi aleyhine sloganlar attı.

Göstericiler, orduyu Kızıdeniz kıyısındaki Şarm el-Şeyh kentinde ailesiyle birlikte evhapsinde yaşayan Mübarek ve ailesini korumakla suçluyor.

XS
SM
MD
LG