Erişilebilirlik

Mübarek ve Oğullarına Hapis Cezası


Hüsnü Mübarek önceki bir duruşmayı oğlu Cemal'le birlikte sanık kafesinden izlerken
Hüsnü Mübarek önceki bir duruşmayı oğlu Cemal'le birlikte sanık kafesinden izlerken

Mısır’da mahkeme, devrik Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’i ve iki oğlunu yolsuzluk suçlamasından üç yıl hapisle cezalandırdı. Yeniden görülen duruşmada alınan karar, dört yıl önce iktidardan devrilen Mübarek’i ilk kez bir hükümlü haline getirebilir.

Mısır’ı 30 yıl boyunca yöneten Mübarek, oğulları Cemal ve Alaattin’le birlikte en az üç yılını “tutuklu” olarak geçirdi. 87 yaşındaki devrik liderin bu duruşmadan sonra da hala kalan yıllarını hapiste geçirip geçirmeyeceği bilinmiyor.

Mübarek ve oğulları, devlet başkanlığı sarayının restorasyonu sırasında milyonlarca doları zimmetlerine geçirmekle suçlanıyor. Savcılar bu parayla Mübarek ailesine ait mülklerin onarımının yapıldığını savunuyor.

Mübarek daha önce açılan cinayet davasında suçsuz bulunmuştu. Eski devlet başkanı, 2011’deki Arap Baharı gösterilerinde Kahire’deki Tahrir Meydanı’ndaki göstericileri öldürtmekle suçlanmıştı.

Savcılar Mübarek’in bu suçtan aklanması kararını da temyize götürdü. Temyiz mahkemesi bu konudaki kararını yakında açıklayacak.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG