Erişilebilirlik

Mübarek Çekilmeyi Reddediyor


Mübarek Çekilmeyi Reddediyor
Mübarek Çekilmeyi Reddediyor

30 yıldır Mısır’ı yöneten 82 yaşındaki Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek istifa çağrılarını reddetti, hükümeti feshetti

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek istifa çağrılarını reddetti. Gece yarısından sonra televizyondan açıklama yapan Mübarek, hükümeti feshetti, birinci sorumluluğunun ülkenin güvenliği ve istikrarı olduğunu söyledi.

Yeni hükümetin yarın atanacağını; siyasi, ekonomik ve sosyal reformların süreceğini söyleyen Mübarek, ancak ayaklanmaya tahammül etmeyeceğini vurguladı.

30 yıldır Mısır’ı yöneten 82 yaşındaki Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, halkın taleplerini dinlediğini, demokrasi ve daha fazla özgürlük yönünde adım atılacağını, işsizlikle mücadele edileceğini söyledi.

Gösteriler Sürüyor

Mısır’da birçok kentte Cuma namazı sonrası başlayan rejim aleyhtarı gösteriler devam ediyor. Hükümetin sokağa çıkma yasağına rağmen on binlerce kişi hala sokaklarda güvenlik kuvvetleriyle çatışıyor. Hükümet en büyük gösterilere sahne olan Kahire’ye zırhlı askeri birlikler sevk etti.

Görgü tanıklarına göre, başkentte aralarında iktidar partisinin genel merkezinin de bulunduğu bazı binalar ateşe verildi, silah ve patlama sesleri duyuldu.

Süveyş kentinde polislerin sokaklardan çekildiği, askerlerin halkı dağılmaya ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.

Devlet Başkanı Mübarek televizyondan yayınladığı açıklamasında, gösterilerin yapılıyor olmasının Mısır’da halkın ifade özgürlüğünün bulunduğunu gösterdiğini savundu.

Göstericilerin çağrılarına rağmen iktidarı bırakmayı reddeden Mübarek açıklamasında “tüm hayatımı bu ülke için verdim” dedi.

Fotograf Galerisi

XS
SM
MD
LG