Erişilebilirlik

Mısırlılar Askeri Rejime Karşı Gösteri Yaptı


Mısırlı futbolseverler dünkü şiddet olaylarından güvenlik kuvvetlerinin sorumlu olduğunu öne sürüyor
Mısırlı futbolseverler dünkü şiddet olaylarından güvenlik kuvvetlerinin sorumlu olduğunu öne sürüyor

Kahire’de binlerce kişi dünkü olaylar nedeniyle askeri rejimi ve güvenlik kuvvetlerini protesto etti

Kahire’de binlerce kişi dünkü olaylar nedeniyle askeri rejimi ve güvenlik kuvvetlerini protesto etti.

Tahrir Meydanı ve İçişleri Bakanlığı binası yakınlarında yapılan gösterilerde, 74 kişinin öldüğü olaylardan, güvenlik kuvvetlerinin ilgisizlik ve ihmali sorumlu tutuldu. Polisler göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale ederken; Kahire tren istasyonunda, Port Sait’ten dönen bazıları yaralı futbolseverleri karşılayanlar askeri hükümet aleyhine sloganlar attı.

Dün akşam Port Sait’te, el Ahli ile el Mesri takımları arasında yapılan ve el Mesri’nin 3-1 kazandığı maçtan sonra taraftarlar sahaya atlayarak rakip takımın oyuncularına ve taraftarlarına saldırdı. Bazı görgü tanıkları yüzlerce kişinin yaralandığı çatışmalarda güvenlik kuvvetlerini olaylara müdahale etmemekle suçladı.

Başbakan Kemal el Ganzuri, Port Sait valisiyle emniyet müdürünü kızağa çekti ve Mısır Futbol Federasyonu yönetim kurulunu topluca görevden aldı.

Bazı milletvekilleri kanlı olaylardan devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in yandaşlarını sorumlu tuttu, içişleri bakanının istifasını istedi.

İktidardaki Yüksek Askeri Konseyin Başkanı Mareşal Muhammet Tantavi ölenler için 3 günlük ulusal yas ilan etti ve olaylar hakkında soruşturma açtı.

Polis şimdiye kadar 47 kişinin tutuklandığını açıkladı.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG