Erişilebilirlik

Mısır'da Seçimi Boykot Tehditi


Mısır'da Seçimi Boykot Tehditi
Mısır'da Seçimi Boykot Tehditi

Mısır’da Müslüman Kardeşler öncülüğündeki koalisyon askeri yönetim yeni seçim yasasında değişiklik yapmazsa Kasım’daki parlamento seçimlerini boykot edeceği tehditinde bulundu.

Koalisyon, Müslüman Kardeşlerin temsilcisi Özgürlük ve Adalet Partisinin İnternet sitesinde yaptığı ortak açıklamada eski devlet başkanı Hüsnü Mübarek’in yandaşlarının seçime katılmalarının önlenmesini istedi.

Açıklama, Özgürlük ve Adalet Partisiyle birlikte liberal el-Vefa partisini de içeren Demokratik İttfak tarafından imzalandı.

İttifak parlamentoda sandalyelerin üçte birinin bağımsız adaylar için ayrılmasına , parti adaylarına kapalı tutulmasına karşı çıkıyor. Mısır’da birçok siyasi grup, seçime sadece parti adaylarının katılmasına izin verilmesinin, Mübarek’in yasaklanan Ulusal Demokratik Partisi’nin eski üyelerinin bağımsız olarak seçilme şansını azaltacağını savunuyor.

İttifak, askeri konseyin, Mübarek döneminde görev yapan yetkililer için 10 yıl seçim yasağı getiren bir yasa çıkarmasını da istedi.

Amerika Dışişleri bakanı Hillary Clinton, Washington’da yaptığı açıklamada Mısır’daki geçici yönetimin olağanüstü hale bir an önce son vermesini görmek istediklerini söyledi.

XS
SM
MD
LG