Erişilebilirlik

Mısır'da Gösteriler Devam Ediyor


Mısır'da Gösteriler Devam Ediyor
Mısır'da Gösteriler Devam Ediyor

Mısır’da gösterilerin üçüncü gününde protestocularla polis arasında yine çatışma çıktı. Kahire’den sonra doğudaki İsmailiye ve Süveyş kentlerinde de halk gösteri yaptı.

Polis Süveyş kentinde göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. Protestocular kentte bir devlet binasını ve polis kontrol noktasını ateşe verdi. Bazı göstericiler iktidardaki Ulusal Demokrat Parti yerel bürosunu ateşe vermek istedi ancak polisin müdahalesi üzerine dağılmak zorunda kaldılar. Olaylarda en az 55 kişi yaralandı.

İsmaliye kentinde de yüzlerce kişi polisle çatıştı. Associated Press haber ajansına göre iktidar partisi üyelerinden Saffet el Şerif hükümetin halkla diyaloğa geçmeye hazır olduğunu söyledi. Şerif, ‘Mısır’da azınlığın çoğunluğa üstün gelmeyeceğini’ belirtti.

Bu arada Mısırlı muhalefet lideri Muhammed el Baradey bugün Avusturya’dan ülkesine döndü. BM Nükleer Dairesi eski başkanı Baradey protestoculara katılmak üzere Kahire’ye gitti. Baradey Hüsnü Mübarek rejiminin değişmesi için muhalefete liderlik yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Muhalefet ise soysal haberleşme sitelerinden yararlanarak yarın Kahire’de büyük bir gösteri yapılması çağrısında bulundu. Gösterilerin ilk iki gününde çıkan çatışmalarda en az 4 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Mısır'daki gösterileri aşagıdaki videodan izleyebilirsiniz.


XS
SM
MD
LG