Erişilebilirlik

Moskova'dan ABD'ye Ukrayna Uyarısı


Ukrayna'ın doğusunda ayrılıkçılarla çatışan hükümet yanlısı gönüllüler
Ukrayna'ın doğusunda ayrılıkçılarla çatışan hükümet yanlısı gönüllüler

Rusya Dışişleri Bakanlığı , Washington’un Ukrayna'ya askeri olmayan yardım sağlama politikasını, silah sağlama politikasına çevirirse bölgeyi istikrarsızlığa iteceğini açıkladı.

Rusya, Amerika’nın Ukrayna’ya ayrılıkçı gruplarla savaşabilmesi için silah desteği vermesi halinde bölgeyi istikrarsızlığa iteceğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Alexander Lukaşeviç, Washington’un Ukrayna politikasını askeri olmayan yardım sağlama politikasını, silah sağlama politikasına çevirirse bölgedeki güç dengesini derinden etkileyecek bir adım atmış olacağını açıkladı.

Çarşamba günü, Amerika Başkanı Barack Obama tarafından Dışişleri Bakanlığı'nda önemli bir göreve atanan atanan Tony Blinken, Beyaz Saray'ın Ukrayna’ya savunma ağırlıklı silah gönderme konusunu yeniden değerlendirdiğini söylemişti.

Blinken Senato Dış İlişkiler Komitesi’ne , Ukrayna’yı silahlandırmanın Rusya’yıisyancılara verdiği desteği yeniden düşünmeye zorlayacağını da öne sürmüştü.

AmerikanTemsilciler Meclisi ve Senato’su, Obama’nın silah gönderme planına destek veriyor. Ancak, Obama yönetimi silah gönderme planını herüz uygulamaya sokmuş değil.

Bu arada, Birleşmiş Milletler’in Salı günü yayınladığı insan hakları gözlem raporu, ateşkesin ilan edildiği haftalar içerisinde Ukrayna’da devlet güçleri ve ayrılıkçılar arasında yaşanan çatışmalarda 1000 ‘e yakın insanın hayatını kaybettiğini ve ciddi insan hakları ihlallerinin yaşandığını bildiriyor. Raporda Yaşananinsan hakları ihlallerinden herhangi bir taraf sorumlu tutulmadı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG