Erişilebilirlik

Moskova'da Yolcu Uçağı Mısır Tarlasına Acil İniş Yaptı


Rusya’nın başkenti Moskova’da kalkıştan hemen sonra kuş sürüsüne çarpan yolcu uçağı, bir mısır tarlasına iniş yaptı. Uçakta bulunan 233 yolcu ve mürettebattan sadece 23 kişi yaralandı.

Ural Havayolları’na ait Airbus A321 tipi yolcu uçağı kalkıştan sonra havada bir martı sürüsüyle karşı karşıya kaldı. Olayda uçağın motorları zarar gördü. Pilotlar uçağı Moskova’nın güneydoğusunda bir mısır tarlasına indirmeyi başardı.

Uçak, Zhukovsky Havalimanı’na bir km mesafe kala iniş yaptı. Devlet televizyonu olayı “mucize” olarak duyurdu. Interfax Haber Ajansı yaralılardan sadece bir kişinin durumunun ağır olduğunu duyurdu.

Uçağı iniş takımlarını açmadan, sadece tek motoru çalışır vaziyette gövdesi üzerine mısır tarlasına indirmeyi başaran kaptan pilot Damir Yusupov, ülkede kahraman ilan edildi.

Devlet televizyonuna konuşan yolculardan biri, uçağın kalkıştan hemen sonra çok güçlü biçimde sarsılmaya başladığını söyledi. Yolcu, “Sarsıntıdan birkaç saniye sonra uçağın sağ tarafındaki ışıklar yanıp sönmeye başladı ve yanık kokusu geldi. Ardından iniş yaptık ve herkes hızla inip uzaklaştı” dedi.

Uçak, Moskova’dan Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım’ın Simferopol (Akmescit) kentine gitmek üzere havalanmıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG