Erişilebilirlik

Moskova'da Terör


Amerikan Hükümetinin Görüşlerini Yansıtan Yorum

Teröristler Rusya’nın başkenti Moskova’nın kalbine öldürücü bir darbe indirdi. İki kadın intihar bombacısı 29 Mart’ta kalabalık işe gidiş saatinde metro istasyonlarında kendilerini havaya uçurarak yaklaşık kırk kişiyi öldürdü, yüzü aşkın kişiyi yaraladı. İlk patlama, Moskova’nın merkezi Lubyanka istasyonunda meydana geldi. İstasyon Federal Güvenlik servisinin ana bürolarının toplandığı binanın altında bulunuyor. İkinci patlama, 45 dakika sonra Park Kultury istasyonunu hedef aldı. Rus yetkililere göre bedenine plastik patlayıcılarla dolu kuşak saran bombacı, metro trenini kapıları açıldığında kendisini havaya uçurdu.

Başkan Barack Obama öldürücü terörist saldırılardan sonra Rus halkına en derin taziyetlerini iletti. Obama” Amerikan halkı insan yaşamına değer vermeyen haince terörst saldırılara ve şiddete karşı çıkmada Rus halkıyla beraberdir. Bu alçakça eylemleri kınıyoruz” dedi.

Kanada’nın başkenti Ottowa’da toplanan Sekizler Grubu dışişleri bakanları da terörist saldırıları kınadı ve “ teröristleri denetleme ve önlemede işbirliğine, ve demokrasi ilkelerine bağlı, hukuk düzenine, insan haklarına saygılı herkes için güvenli bir dünya kurulması için çalışmaya devam edeceklerini” söyledi.

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton masum sivillere yönelik acımasız saldırıların, terörizmin heryerde halka yönelik bir tehdit olduğunu yeniden hatırlattığını belirtti. Clinton” Amerika, şiddete dayalı aşırılığın her türlüsüne karşı bugün ve hergün Rus halkının yanındadır” dedi.

XS
SM
MD
LG