Erişilebilirlik

Moody’s Türkiye’nin Kredi Notunu Değiştirmedi


Piyasaların merakla beklediği Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’ in Türkiye notu, kuruluşun internet sitesinden yaptığı yazılı bir açıklamayla duyuruldu.

Özellikle yabancı yatırımcıların merakla beklediği açıklamada, Türkiye'nin "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu değiştirmedi. Türkiye'nin notunu değiştirmedi, yatırım yapılabilir seviyede kaldı.

Böylelikle Wall Street ve uluslararası piyasalarda konuşulan senaryolardan biri olan Türkiye’nin pas geçileceği iddiası gerçekleşmiş oldu.

Moody’s, 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişiminin ardından Türkiye ile ilgili 18 Temmuz'da açıklanan değerlendirme sürecinin ise halen devam ettiğini açıkladı.

Kuruluşun Türkiye takviminde yer alan 5 Ağustos’taki not değerlendirmesinin, darbe girişimi sonrasında başlatılan değerlendirme süreci nedeniyle pas geçildiğine işaret edildi.

Moody’s, darbe girişimi sonrasında yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmelerin orta vadede ortaya çıkartacağı sonuçların da izlendiğini belirtti.

Moody’s açıklamasında başarısız darbe girişiminin, Türkiye'nin ticaretini, dış etkilerini, büyüme beklentilerini ve kanun yapıcı kurumlarını olumsuz etkileyebileceğini de öne sürdü.

Kuruluş, 18 Temmuz’da yaptığı açıklamada, darbe girişimin sonuçlarıyla ilgili bir değerlendirme raporu hazırlayacaklarını duyurmuştu. Moody’s, değerlendirme raporunun 90 gün içerisinde sonuçlanacağını açıklamıştı.

Moody's, Türkiye için en son not değerlendirmesini, 4 Aralık 2015'te yapmıştı. Kuruluş, Türkiye’nin, ‘ Baa3’ ile ‘yatırım yapılabilir’ olan kredi notunu ve ‘negatif’ not görünümünü açıklamıştı.

Geçen ay Moody’s uzmanları Türkiye’ye gitmiş ve çeşitli görüşmelerde bulunmuştu. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Moody's heyeti ile görüşmenin, son derece olumlu bir havada gerçekleştiğini bildirmişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG