Erişilebilirlik

Modern Çağın Ofisleri


Modern Çağın Ofisleri
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00

Ofis ortamı deyince aklımıza ilk önce kübik ofislerin doldurduğu açık ofis sistemi gelir. Ancak son yıllarda öne çıkan ve çok sayıda sektörde değişim yaratan paylaşım ekonomisi, Amerika’da ve dünyada yeni bir çalışma ortamı yarattı.

Amerika’da ortak çalışma alanlarının sayısı giderek artıyor. Bunu sağlayan firmanın adı da Wework.

Carl Pierre, “Buranın en güzel yanı, herkesin birlikte çalıştığı bir topluluk yaratması. Bu binada avukat da var muhasebeci de. Internet sayfamı tasarlarken yardım alabileceğim birisini de bulabildim” şeklinde konuşuyor.

Paylaşım ekonomisi dediğimiz yeni kavram, geleneksel iş dünyasını değiştiriyor. Buna ticari emlak piyasası da dahil. Washington’da ve dünyada hayatın her kesiminden insanlar, altyapının, hizmetlerin ve teknolojinin paylaşıldığı bu yeni çalışma ortamına ayak uyduruyor.

Wework üyelerine farklı seçenekler sunuluyor. Fiyatlarsa ofis malzemeleri, konferans odaları ve ofis alanının kullanımına göre 45 dolardan başlıyor ve binlerce dolara kadar çıkıyor. Üyeler ofise köpeklerini bile getirebiliyor.

İnsanların tanışmasına yardımcı olan bir Internet sitesinin kurucusu olan Erica Ettin, “Bu ofisten müşteriler edindim. Yeni iş bağlantıları kurdum. Video çekmem gerekiyordu ve bu binada video işi yapan bir firma vardı. Ben de onlarla çalıştım. Normalde tanışma şansınız olmayan insanlarla tanışıyorsanız ve bu harika” diyor.

Washington ve Boston kentlerinde ortak çalışma sağlayan firmalardan biri de Cove. Adam Segal firmanın kurucusu ve yöneticisi.

Adam Segal, insanların istedikleri zaman istedikleri yerden çalışmasını kolaylaştıran bir hayat tarzı yaratmaya çalıştıklarını söylüyor.

Segal, ayda 89 dolara Washington’daki 9 farklı ofisten herhangi birini 4 saat kullanma imkanı veren seçeneğin çok ilgi gördüğünü söylüyor.

Serbest çalışan Lee Canon, Cove’un istediği esnekliği sağladığını söylüyor.

Canon, ofisinin güzel olduğunu çünkü etrafında insanlar olduğunu belirtiyor.

Yeni kuşak gençleri ortak çalışma alanlarına en çok çeken şeyse yeni insanlar tanıma fırsatı. Dmitri Adler ve Merav Yuravlivker, Data Society adlı bir firmanın kurucuları.

Merav Yuravlivker, “Dünya çapında 40 bin kişinin üyesi olduğu bu yeni ofis tarzı bizim çok ilgimizi çekiyor. Duyurularımızı bütün üyelerle paylaşabileceğimiz bir uygulama var.” şeklinde konuşuyor.

Ortak çalışma alanı Amerika’da doğdu. İlki 2005 yılında San Francisco’da kullanıma açıldı ve kısa süre sonra ülke geneline ve dünyaya yayıldı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG