Erişilebilirlik

Moda Dünyasının Yeni Gözdesi Michelle Obama


Moda Dünyasının Yeni Gözdesi Michelle Obama
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00
1960’larda moda ikonu olarak kabul edilen Jacqueline Kennedy’den beri Amerika’da hiçbir First Lady bu ünvana sahip olamadı. Ancak bu durum Michelle Obama ile değişti. Jacqueline Kennedy ile Michelle Obama arasındaysa önemli bir fark var: Kennedy elit zümrenin modasını yansıtırken, Obama orta sınıf Amerikalı kadınlara hitap etme becerisiyle tanındı. Geçtiğimiz günlerde ellinci doğumgününü kutlayan First Lady Michelle Obama’nın moda anlayışı bir kez daha gündeme geldi.

17 Ocak’ta elli yaşına giren Michelle Obama, birçoklarına göre yaşını hiç göstermiyor. Beş yıldır tüm dünyanın ilgi odağı olan Michelle Obama, obeziteyle mücadele ve sağlıklı beslenme kampanyası kadar moda anlayışıyla da her zaman gündemde.

Lisa Kathleen Graddy, Smithsonian Amerikan Tarihi Müzesi’nde Siyasi Tarih küratörü: “Bence Michelle Obama, modern Amerikan kadınını çok iyi yansıtıyor. First Lady’nin kıyafet seçimlerinin uygunluğunu sorguluyoruz. Sonuçta First Lady Amerikalı kadınları ve ülkeyi temsil ediyor. Biz de bir anlamda onu sahipleniyoruz.”

Amerikan halkı Michelle Obama’nın moda anlayışına da destek veriyor. 2013’te eşinin ikinci dönem görev süresini başlatan yemin töreninde giydiği tuvalet, Smithsonian Müzesi’nde sergileniyor.

Müze şimdiye kadar ilk kez, ikinci dönem yemin töreninde giyilen bir gece kıyafetini sergiliyor. Bu yıl, Smithsonian Müzesi’nin First Lady’lerin andiçme balosunda giydikleri tuvaletlerin sergilenmesinin 100’üncü yıldönümü. Lisa Kathleen, müze sorumlusu: “Herkes tuvalete büyük ilgi gösterdi, hakkında sorular sordu. Biz de kıyafeti özel bir sergi için bir yıllığına ödünç almayı düşündük. Ayrıca yeni bir gelenek başlatmak da güzel olabilir.”

New Yorklu modacı Jason Wu tarafından tasarlanan kırmızı şifon tuvalet, dünyaca ünlü ayakkabı tasarımcısı Jimmy Choo’nun kırmızı topuklu ayakkabılarıyla tamamlanmış.

Müze ziyaretçilerinin tepkilerine bakarak, First Lady’nin moda anlayışının her yaşa hitap ettiğini söylemek mümkün: “Bence çok ilham verici ve çok hoş.”

50 yaşına doğumgününden bir gün sonra, 18 Ocak’ta Beyaz Saray’da renkli bir dans partisiyle giren Michelle Obama’nın moda alanında iz bırakmak için üç yılı daha var.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG