Erişilebilirlik

Mnuchin: 'İşe Geri Dönme Kararını Ekonomi Belirlemeyecek'


ABD Maliye Bakanı Mnuchin: 'Amerikalı Çalışanlara 3 Hafta İçinde Para Göndermeye Başlayacağız'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00

Amerika Maliye Bakanı Steven Mnuchin, 12 Nisan’da işyerlerinin yeniden açılıp açılmayacağıyla ilgili kararı ekonominin değil sağlığın belirleyeceğini kaydetti.

Mnuchin, Amerikalılar’ın üçte birinin evde kal uygulamasıyla karşı karşıya olduğu bir durumda işsizliğin arttığının farkında olduğu mesajını verdi, ancak bununla birlikte Başkan Donald Trump’ın en büyük kaygısının Amerikan halkının sağlığı olduğunu kaydetti.

Mnuchin, kendi en büyük önceliğinin ise 2,2 trilyon dolarlık ekonomik kurtarma paketini bir an önce çalışan kesimlere ve iş dünyasına aktarmak olduğunu belirtti.

Maliye Bakanı, Amerikalı çalışanların 3 hafta içinde doğrudan paralarını alabileceğini söyledi. Mnuchin, küçük işletmelere de çalışanlarını geri almak için yardıma Cuma gününden itibaren başlanacağını belirtti.

Steven Mnuchin, kurtarma paketinin ekonomiyi ve çalışanları 10 hafta boyunca ayakta tutabileceğini ve eğer ek süre gerekirse yönetimin neye ihtiyaç olduğu konusunu değerlendireceğini vurguladı.

Amerika’da Kongre, Corona virüsü ile mücadele çerçevesinde ekonomiye destek olması amacıyla 2,2 trilyon dolarlık ülke tarihinin en büyük ekonomik paketini kabul etmiş, Başkan Donald Trump da bunu imzalamıştı.

Pakette zor durumdaki büyük firmalar için 500 milyar dolar, küçük işletmelere 300 milyar dolar, Amerikalılar’a doğrudan yardım için 250 milyar dolar, hastaneler için 130, eyaletler için de 150 milyar dolar ayrıldı.

Başkan Donald Trump, daha önce 12 Nisan'da ülkede iş hayatının yeniden başlayabileceği mesajını vermiş, gelen tepkiler üzerine karar alırken uzmanlara danışacağını kaydetmişti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG