Erişilebilirlik

Mısırlılar Mübarek’in Görevinden Ayrılmasında Israr Ediyor


Mısırlılar Mübarek’in Görevinden Ayrılmasında Israr Ediyor
Mısırlılar Mübarek’in Görevinden Ayrılmasında Israr Ediyor

Kahire’de “Gidiş Günü” adı altında toplanan yüz binlerce Mısırlı, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’ten görevi devretmesini istedi.

Taleplerini duyurmak için tekrar Tahrir meydanında toplanan halk, bir ağızdan tekbir getirdi "Bugün son gündür" diye bağırdı.

Savunma Bakanı Hüseyin Tantavi’nin meydanda güvenliği sağlayan askerlerle konuşurken görüldüğü, İskendireye’de de toplu gösteriler yapıldığını bildirildi.

Şenlik havası içinde geçen bugünkü gösterilere, kısa bir süre, Arap Birliği Genel Sekreteri Emir Musa da katıldı. Bir zamanlar Mısır’ın Dışişleri Bakanı olana Musa, bazı ajanslara göre Mübarek ayrıldıktan sonra yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Mübarek ise, Amerikan televizyonuna verdiği demeçte halka yeterince hizmet ettiğini, görevinden ayrılmak istediğini ancak kendisinden sonra kargaşa çıkacağı korkusuyla bunu yapamadığını söyledi.

Hafta başında cumhurbaşkanlığına bir daha aday olmayacağı, oğlu Cemal’i de aday göstermeyeceğini açıklamış olan Mübarek, aleyhindeki gösteriler ve şiddet olaylarından Müslüman Kardeşler örgünü sorumlu tuttu.

Yeni Başbakan Ahmet Şefik şimdiye kadar en az 9 kişinin öldüğü şiddet olaylarını felaket olarak niteledi ve göstericilerin cezalandırılmayacağını söyledi.

Hükümetin sokağa çıkma yasağını saat 17:00’den 18:00’e çıkarmasına rağmen göstericilerin yasağa uyduğu yok. Bur haftadır uyulmadı da.

XS
SM
MD
LG