Erişilebilirlik

Mısırlı Kızgın Taraftarlar Futbol Federasyonu Binasını Ateşe Verdi


Mısır’da bir mahkemenin, geçen yıl bir futbol maçı sonrası kanlı olaylara karışmak suçundan yargılanan 21 sanığın idam cezasını onaylamasının ardından, Kahire ve Port Said’de yeni olaylar çıktı.

Port Said taraftarları idam cezalarına kızarak, Süveyş Kanalı’nın kuzey noktasını tutan kentte kanal trafiğini kapatmaya çalıştı. Kanalın idaresini dün ordu polisten devralmıştı. Süveyş Kanalı, önemli uluslararası ticaret yollarından biri konumunda.

Kahire’deyse taraftarlar aralarında polislerin de bulunduğu 28 sanığın suçsuz bulunmasına kızarak bir polisevi ve Mısır Futbol Federasyonu binasını ateşe verdi.

Mahkeme beş sanığa ömür boyu hapis cezası verirken, 70 kadarı daha hafif cezalar aldı. İki polis ise 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Port Said’de geçen yıl yaşanan olayda, Kahireli El Ahli spor kulübüyle Port Saidli El Masri takımı arasındaki maçın ardından taraftarlar arasında kanlı çatışmalar çıkmış, çatışmalara polis çok sert müdahalede bulunmuştu. Olayda 70’i aşkın kişi hayatını kaybetti.

Kahire’de bugünkü gösterilerde iki kişinin öldüğü, 65 kişinin de yaralandığı bildirildi.

İdam cezalarının açıklandığı geçen ay da sanıkların yakınları polise saldırmış, bu çatışmalarda 30 aşkın kişi ölmüştü.
XS
SM
MD
LG