Erişilebilirlik

Mısır'da Yeni Protesto Hazırlığı


Mısır’da en az 525 kişinin ölümüne neden olan ve başkent Kahire’yi savaş alanına çeviren olaylardan bir gün sonra Müslüman Kardeşler, destekçilerini yürüyüşe çağırdı

Müslüman Kardeşler, Çarşamba günü gösterilerde yaşamını yitirenlerin anısına bir protesto gösterisi yapılacağını açıkladı.

Mısır’daki şiddet, İskenderiye ve Süveyş’in de aralarında bulunduğu diğer kentlere de sıçradı. Sağlık Bakanlığı, olaylarda en az 525 kişinin öldüğünü, 3700’den fazla kişinin yaralandığını bildiriyor. Ancak Müslüman Kardeşler ölü sayısının 4500’ün üzerinde olduğunu iddia ediyor.

Bir ay süreyle ilan edilen olağanüstü durum çerçevesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kahire sokakları Perşembe sabahına sakin girdi.

Yetkililer, Mısır’ın seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi destekleyenlerin, ordu desteğiyle kurulan geçici hükümeti Müslüman Kardeşler önderliğinde protesto edenlerin kurdukları kamplara müdahale edileceği konusunda uyarmıştı.

Mısır’ın ordu desteğindeki geçici hükümetinin İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim, güvenlik güçlerinin olayları bastırma şeklini savunarak, göstericilere asgari güç kullanılarak sadece göz yaşartıcı gazla müdahale edildiğini açıkladı. Bakan, Müslüman Kardeşler’i polise ateş açıp, kiliseleri ve devlet binalarını ateşe vererek kargaşa ortamı yaratmakla suçladı. Ancak olay yerindeki görgü tanıkları polisin gerçek mermi kullanarak ateş açtığını bildiriyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG