Erişilebilirlik

Mısır’da 24 Polis Öldürüldü


Müslüman Kardeşlerin ruhani lideri Muhammed Bedii'nin torunu Cuma günü çatışmalarda ölen babasının cenazesinde dua ederken
Müslüman Kardeşlerin ruhani lideri Muhammed Bedii'nin torunu Cuma günü çatışmalarda ölen babasının cenazesinde dua ederken

Sina Yarımadasında İslamcı militanların düzenlediği saldırıda 3 polisin de yaralandığı bildirilirken avukatı eski devlet başkanı Mübarek'in yolsuzluk davasında beraat ettiğini açıkladı

Gazze sınırındaki Refah kenti yakınlarında Pazartesi sabah erken saatlerde meydana gelen saldırıda roketler kullanıldı. El-kaide ile ilişkili İslamcı militanların düzenlediği saldırıda en az 24 polisin öldüğü, 3 polisin de yaralandığı bildiriliyor.

Bu arada eski Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in avukatı mahkemenin müvekkilini yolsuzluk suçlamalarından arındırdığını ve yakında serbest bırakılacağını açıkladı.
Açıklama adli yetkililer tarafından doğrulanmadı ancak Fransız haber ajansı adli kaynaklara dayanarak Mübarek'in hakkındaki diğer dava nedeniyle tutuklu kalacağını bildirdi.

Kahire’de ise hayat yavaş yavaş normale dönerken, genelkurmay başkanı şiddetin asla hoşgörülmeyeceği uyarısında bulundu.

General Abdülfettah El-Sissi, ordunun iktidarı ele geçirmek gibi bir hedefi olmadığını ancak devlet binalarına saldıranlara karşı güç kullanılacağını söyledi.

El-Sissi devrik cumhurbaşkanı Mursi’yi destekleyenlere ise siyasi sürece katılma çağrısında bulundu.

Öteyandan Kahire'nin kuzeyindeki bir hapishanede tutuklu 36 Müslüman Kardeşler üyesinin kaçma girişiminde sırasında öldürüldükleri bildirildi.

İçişleri bakanlığından yapılan açıklamada 36 mahkumun hapishaneden kaçmaya çalışırken atılan gözyaşartıcı gaz bombalarından boğularak öldükleri belirtildi.

Geçen hafta Çarşamba günü Mursi yanlıların Kahire’deki kamplarına güvenlik güçlerinin sert müdahelesi ve sonrasında ülke geneline yayılan şiddet olaylarında hayatını kaybedenlerin sayısının 800’ü aştığı bildiriliyor. Müslüman Kardeşler ise ölü sayısının binlerce olduğunu savunuyor.

Geçici hükümet Pazar günü acil toplandı ve geçen yıl ülkenin ilk demokratik seçimini ezici bir üstünlükle seçimi kazanan Müslüman Kardeşler’e siyaset sahnesini yasaklama kararını ele aldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG