Erişilebilirlik

Mısır’da Müslüman Kardeşler’e Bir Darbe Daha


Tutuklanan Müslüman Kardeşler yetkililerinden Essam El Eryan
Tutuklanan Müslüman Kardeşler yetkililerinden Essam El Eryan

Müslüman Kardeşler’in siyasi kanadının başkan yardımcılarından Essam El Eryan gözaltına alındı. Temmuz’dan bu yana Muhammed Mursi dahil yüzlerce Müslüman Kardeşler üyesi tutuklu

Mısırlı yetkililer Müslüman Kardeşler örgütünün bir başka üst düzey yetkilisinin daha gözaltına alındığını açıkladı. Güvenlik güçleri, Müslüman Kardeşler’in siyasi kanadının başkan yardımcılarından Essam El Eryan’ı gözaltına aldı. Bir süredir saklanan El Eryan, Müslüman Kardeşler’in gözaltına alınmayan üst düzey yetkililerinden biriydi.

Muhammed Mursi dahil Temmuz ayından bu yana tutuklu bulunan yüzlerce Müslüman Kardeşler üyesi, şiddet eylemlerini körüklemekle suçlanıyor.

Çatışmalarda çoğu İslamcı binden fazla kişi öldürüldü.

35 Müslüman Kardeşler üyesinin davasına bakan üç yargıç ise davaya ilişkin tedirginlikleri olduğu gerekçesiyle görevi bıraktı. Yargıçlar, konuya ilişkin ayrıntılı açıklama yapmadı. Ancak bazı yetkililer, yargıçların görevden çekilme nedeninin, İçişleri Bakanlığı’nın sanıkların mahkeme salonunda oturmasına izin vermemesi olduğunu söylüyor. Bu durumda davaya yeni yargıçların atanmasından sonra duruşmalar yeniden başlayacak.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG