Erişilebilirlik

Mısır’da Piramitlerin Yakınında Patlama: 4 Turist Öldü


Vietnamlı turistleri taşıyan otobüsün geçişi sırasında yol kenarındaki bomba infilak etti
Vietnamlı turistleri taşıyan otobüsün geçişi sırasında yol kenarındaki bomba infilak etti

Mısır’da Giza Piramitleri yakınlarında bir turist otobüsünün geçtiği sırada yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 3 Vietnamlı turist ve bir Mısırlı rehber hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

Mısır İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bir duvarın arkasında gizlenen bomba, otobüs piramitlerin yakınındaki Marioutiyah bölgesinde seyir halindeyken infilak etti. Yaralıların 10’unun Vietnamlı turist, kalan ikisininse Mısırlı otobüs sürücüsü ve rehber olduğu belirtildi. Rehber de daha sonra hastanede hayatını kaybetti.

Otobüste toplam 14 Vietnamlı turistin olduğu, sadece ikisinin olaydan yara almadan kurtulduğu kaydedildi.

Mısır, Sina Yarımadası’nda yıllardır radikal İslamcı militanlarla mücadele ediyor. Zaman zaman ana karaya da sıçrayan şiddet olaylarında azınlık Hristiyanlar ya da turistler hedef alınıyor. Bu son olay, yaklaşık iki yıldır yabancı turistleri hedef alan ilk saldırı oldu.

Saldırı tam da Mısır için hayati önem taşıyan turizm endüstrisinin toparlanma işaretleri gösterdiği bir dönemde oldu. Ülkede 2011’de eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in devrilmesine neden olan halk ayaklanmaları, sonrasındaki siyasi çalkantılar ve şiddet olayları turizme ciddi darbe vurmuştu.

STÜDYO VOA

“Görüş ayrılıkları olsa bile İsrail’in güvenliğine taahhüdümüz güçlü” – 7 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:27:46 0:00
XS
SM
MD
LG