Erişilebilirlik

Mısır'da Mursi ve Muhalifler Arasındaki Görüşme Ertelendi


Ulusal Kurtuluş Cephesi, destekçilerini, referandumda 'hayır' oyu kullanmaya çağırdı

Mısır Ordusu, İslamcıların desteklediği Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve laik muhalifler arasında bugün yapılması planlanan birleşme görüşmelerinin ertelendiğini açıkladı.

Açıklamada ertelenen görüşmelerin ne zaman yapılacağına dair bilgi verilmedi.

Mısır Ordusu’nun en yüksek rütbeli subaylarından General Fettah el Sissi ülkedeki siyasi krizi çözmek için görüşmelere ev sahipliği yapabileceğini bildirmişti. Taraflar, referanduma sunulması planlanan yeni anayasa taslağı üzerinde bölünmüş durumda.

Cumhurbaşkanı Mursi’nin İslamcı destekçileri anayasa taslağını desteklerken laik, liberal ve eski hükümet destekçilerinden oluşan muhalif Ulusal Kurtuluş Cephesi taslağa şiddetle karşı çıkıyor.

Ulusal Kurtuluş Cephesi, destekçilerine, sandık başına gitme ve referandumda ‘hayır’ oyu kullanmaları çağrısında bulundu. Assoaciated Press haber ajansına göre Ulusal Kurtuluş Cephesi devletin sandıkları koruma altına almaması ya da yargıçların gözlemcilik yapmasına izin verilmemesi durumunda referandumu boykot edeceklerini açıkladı.

Ülke dışında yaşayan yaklaşık 589 bin Mısır vatandaşı büyükelçilik ve konsolosluklarda oy kullanmaya başladı.

Birçok laik Mısırlı taslağın şeriat kanunlarının rolünü arttırması ve kadın haklarına hiç yer vermemesi gerekçesiyle birçok medeni hakkın tehlikeye girmesinden korkuyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG