Erişilebilirlik

Mısır'daki Helikopter Kazasında 7 Görevli Hayatını Kaybetti


Arşiv foto
Arşiv foto

Mısır’ın Sina Yarımadası’nda düşen Çokuluslu Kuvvet ve Gözlemciler'e (MFO) ait bir helikopterde 7 kişi hayatını kaybetti. Düşen helikopterin Amerikan ordusuna ait Kara Şahin tipi bir helikopter olduğu belirtildi.

MFO tarafından yapılan açıklamada helikopter kazasında hayatını kaybedenlerden 5’inin Amerikan vatandaşı, birinin Fransız, bir diğerinin de Çek Cumhuriyeti vatandaşı olduğu belirtildi. Kazada yaralanan bir Amerikalı'nın da hastanede tedavi altına alındığı açıklandı. Ölen kişilerin isimleri açıklanmadı.

Yetkililer daha önce ölü sayısını sekiz olarak açıklamışlardı.

ABD Savunma Bakan Vekili Chris Miller, kazanın ardından yaptığı açıklamada, Amerika'da kazadan bir gün önce 11 Kasım'da anılan Eski Muharipler Günü'ne atıfta bulundu ve “Dün ulusumuzu savunmuş milyonları andık, bugün de savaşçılarımızın hizmetlerini bir kez daha anıyoruz” dedi. Miller, hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sundu.

Resmi olmayan sonuçlara göre ABD’nin yeni başkanı seçilen Joe Biden da Twitter hesabından kazayla ilgili bir açıklama yayınladı. Biden, ölenlerin ailelerine başsağlığı dilerken yaralanan Amerika vatandaşına da acil şifa dileklerini iletti.

Mısır ve İsrail arasında 1979 yılında imzalanan anlaşma uyarınca oluşturulan ve Sina Yarımadası’nda görev yapan Çokuluslu Kuvvet ve Gözlemciler bünyesinde çoğunluğu Amerika olmak üzere 13 farklı ülkeden görevliler bulunuyor. Çokuluslu Kuvvet ve Gözlemciler, imzalanan anlaşma uyarınca Sina Yarımadası’ndaki askeri varlığın arttırılmamasını sağlıyor ve bölgede güvenliği gözlemliyor. ABD, bu görev gücüne geçtiğimiz yıl 31 milyon dolar kaynak aktarmıştı.

Resmi internet sitesine göre Çokuluslu Kuvvet ve Gözlemciler bünyesinde 1.154 Amerikan askerinin yanı sıra 12 farklı ülkeden gelen askeri görevliler, 10 bin kilometrelik bölgede görev yapıyor. 452 Amerikalı personel de barış gücüne katkıda bulunuyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG