Erişilebilirlik

Mısır’daki Cami Saldırısında Ölü Sayısı Artıyor


Sina Yarımadası’nda bir camiye düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 235'e yükseldi. Mısır devlet televizyonu yaralı sayısını da 125 olarak açıkladı.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, saldırganlar El Rawdah Camisi’nde güvenlik güçlerini destekleyen grubu hedef aldı.

Mısır’daki Cami Saldırısında Ölü Sayısı Artıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:22 0:00

Dört araçla gelen saldırganlar, Cuma namazı kılanların üzerine ateş açtı.

Görgü tanıkları, ambulansların yaralıları yakınlardaki hastanelere götürdüğünü belirtti.

Mısır cumhurbaşkanlığı üç günlük yas ilan etti.

Güvenlik yetkilileriyle üst düzey bir toplantı düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sissi, toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, saldırının "cezasız kalmayacağını" ve Mısır'ın teröre karşı savaşı kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

Saldırıdan sonra Kahire uluslararası havalimanında güvenlik tedbirleri artırıldı.

Mısır'a dünyanın dört bir yanından taziye mesajları da geliyor. ABD Başkanı Donald Trump da, saldırıyı kınayarak, "Mısır'da masum ve savunmasız ibadetçilere yönelik korkunç ve korkak bir terör saldırısı" olarak niteledi.

Trump Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Dünya terörizme hoşgörü gösteremez. Onları askeri olarak yenilgiye uğratmalıyız ve varlıklarının temelini oluşturan aşırıcı ideolojiyi itibarsızlaştırmalıyız" diye yazdı.

Başkan Trump daha sonra paylaştığı bir başka mesajda da, "Hiç olmadığı kadar daha sert ve daha zeki olmalıyız. Duvara, yasağa ihtiyac var" diye yazdı. Trump'ın bu ifadesiyle, Meksika sınırına inşa etmek istediği duvar ve bazı Müslüman çoğunluklu ülkelerin halklarına Amerika'ya giriş yasağı getirme çabalarını kastettiği sanılıyor.

Sina bölgesinde bulunan İslamcı militanlar daha önceki saldırılarında genellikle güvenlik güçlerini hedef almış olsalar da, Mısır’ın diğer bölgelerindeki kiliselere de saldırılar düzenlemişlerdi.

Sina Yarımadası’nın kuzeyinde IŞİD’e bağlı militanlar, özellikle son üç yıldır saldırılarını arttırdı. Daha önceki saldırılarda yüzlerce Mısırlı polis ve asker yaşamını yitirdi.

Mısır’daki Cami Saldırısında Ölü Sayısı Artıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG