Erişilebilirlik

Mısır Beş Gün Kapalı Tuttuğu Gazze Sınırını Açtı


Mısırlı yetkililer, beş gün kapalı tuttukları Gazze sınırını yeniden açtı.

Sınırın kapalı tutulmasından dolayı binlerce Filistinli, Mısır’daki hastanelere ya da okullarına gitmek için Refah sınır kapısında bekliyordu. Aynı şekilde sınırın karşı tarafında da yüzlerce Filistinli Gazze’deki evlerine gitmek için bekledi.

Mısırlı yetkililerin sınır kapısını ne kadar açık tutacakları bilinmiyor.

Gazze’deki Hamas liderleri, Mısır’da askeri yönetimin destek verdiği geçici hükümetle gergin ilişkiler yaşıyor. Mısırlı yetkililer, Hamas’ı Sina yarımadasında faaliyet gösteren militanlara destek vermekle suçluyor. Kahire hükümeti, güvenlik kaygılarıyla Refah sınır kapısını kapatmaya karar vermişti.

Dün Mısır’da birçok kentte düzenlenen gösterilerde Müslüman Kardeşler’e destek veren binlerce kişi, cuma namazından sonra devrik Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’nin geri dönmesini talep etti. Ancak dünkü gösterilere katılım oranı, öncekilere göre azdı.

Mısır’da Temmuz başında yapılan askeri darbeden bu yana Mursi yanlısı göstericiler tarafından düzenlenen protesto eylemlerine güvenlik kuvvetleri sert müdahalede bulundu. Şimdiye kadar çıkan şiddet olaylarında bini aşkın kişi hayatını kaybetti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG