Erişilebilirlik

'Misha' Bulundu


Amerikan medyasına göre, Federal Soruşturma Bürosu FBI, Boston Maratonu saldırısını düzenleyen kardeşleri etkisi altına aldığı söylenen Misha isimli kişiyi buldu.

Daha önce basında yer alan haberlerde Misha’nin Tamerlan ve Cohar Tsarnaev kardeşlerin radikalleşmesinde etkili olduğu kaydedilmişti.

Ancak FBI, Misha’nın bombalı saldırıyla bağlantısı olmadığı sonucuna vardı.

Saldırıyı düzenlemekle suçlanan Tsarnaev’in kardeşlerin annesi Zubeydat, yaklaşık beş yıl önce Mişha ile tanıştıktan sonra büyük oğluyla beraber İslam diniyle daha yakından ilgilendiklerini söylemişti.

Bu arada Amerikalı yetkililer, saldırılarla bağlantısı olabilecek “olası şüphelileri” aramaya devam ediyor. Bununla birlikte güvenlik ve istihbarat birimlerinde Tamerlan ve Cohar Tsarnaev kardeşlerin tek başlarına hareket ettikleri görüşü ağır basıyor.

Rus yetkililer Amerikalı meslekdaşlarına, 2011 yılında anne Zubeydat’ın Tamerlan’la telefon konuşmasını kaydettiklerini ve bu konuşmada cihat konusunu görüştüklerini bildirdi.

CIA ve FBI, iki yıl önce Rusya’nın uyarısı üzerine Tamerlan ve annesi Zubeydat’ı takip altına almış, ancak 2011 yılında ikisi hakkındaki soruşturma tamamlanarak dosyaları kapatılmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG