Erişilebilirlik

Minnesota Halkından Müslüman Toplumuna Destek


ABD’nin Minnesota eyaletinde bir camiye hafta sonunda molotof kokteyli atılmasına tepki gösteren yüzlerce kişi cami önünde toplanarak saldırıyı kınadı. İslam’ın barış dini olduğuna dikkat çeken Kuran ayetleri okundu. Siyasetçiler, imamlar ve toplum liderleri tek tek söz alarak, saldırıyı kınadı.

İslam Merkezi’nin yöneticisi Muhammed Ömer, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, bölge halkı ve siyasi liderlerle düzenledikleri bu etkinliğin, saldırganlara bir mesaj olduğunu söyledi. Ömer, Müslüman olmayan birçok Minnesotalı’nın saldırganların ideolojisine karşı çıktığını da vurguladı.

Ömer bu tür saldırıların, dini vecibelerini yerine getirmeyi asla engelleyemeyeceğini ifade etti.

Molotif kokteylli saldırı sonrası, Müslüman olmayan bölge sakinleri de dayanışma amacıyla camiyi ziyaret etti.

Toplumun tepkisinin umut verici olduğunu söyleyen cemaat mensubu Aqil Ahmed de, “Saldırı sonrasında camimiz siyasetçiler, kilise liderleri dahil her görüşten insanı ağırladı. Bize geçmiş olsun notları, çiçekler, hediye kartları getirdiler, bağışlar yaptılar” diyor.

Somali asıllı Amerikalı Osman Irro da saldırı sonrası korku ve belirsizlik içinde yaşayan cemaate bu desteğin kendilerini rahatlattığını ve özgüvenlerini yerine getirdiğini söylüyor.

Saldırının ertesi günü Minnesota Valisi Mark Dayton, beraberindeki bir heyetle camiyi ziyaret etti. Dayton saldırıyı, nefret suçu ve terör eylemi olarak niteledi.

Camiyi ziyaret edenler arasında Kongre’ye seçilen ilk Müslüman olan Temsilciler Meclisi üyesi Keith Ellison ve ülkenin ilk Somali asıllı Temsilciler Meclisi üyesi İlhan Ömer de vardı.

Hafta sonundaki saldırıda, bir kişinin kamyonetle camiye yanaştığı daha sonra büyük bir patlama olduğu belirtiliyor.

Saldırı sırasında namaz kılan 20 kişiden yaralanan olmadı ancak imamın ofisi büyük zarar gördü. Saldırı, FBI tarafından soruşturuluyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG