Erişilebilirlik

Millet İttifakı’ndan Seçim Güvenliği İçin ‘Avukat’ Formülü


24 Haziran için geri sayım devam ederken muhalefet cephesindeki Millet İttifakı, seçim güvenliği için her okulda en az bir avukat görevlendirme vaadinde bulundu.

Bu vaat, “Millet İttifakı” adına yapılan ortak basın açıklamasında yer aldı. Açıklamayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Satuk Buğra Kavuncu, Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın ve Demokratik Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yavuz yaptı. Açıklamada, Millet İttifakı adına seçmenlere sandığa sahip çıkılacağı mesajı verilerek, 24 Haziran’da mutlaka oy kullanmaları çağrısında bulunuldu.

İYİ Parti’li Kavuncu, “Sandıklarda görevlendirilecek sandık kurulu üyelerinin ve müşahitlerin eğitilmesini ve sandık başında bütün işlemlerin usullere uygun şekilde yürütülmesini sağlayacağımızdan tüm vatandaşlarımız emin olabilir. Okullarda gönüllü olarak görev alan avukatlarımız, parti ayırt etmeksizin bütün sandık görevlilerine hukuki destek sağlayacaktır. Bu anlamda, ‘Her okula bir avukat’ çağrılarıyla bizleri destekleyen barolarımıza da sonsuz teşekkürlerimizi bildirmek isterim. Sandıklardan alınacak sandık sonuç tutanaklarının incelenmesi ve teyit edilmesi için tüm gerekli teknolojik altyapımız mevcuttur. Bu konuda da her türlü paylaşıma açık olacak ve tespit edilen her türlü kusur için süresi içinde il ve ilçe seçim kurullarına itirazlarımızı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP’li Adıgüzel, “İki komşunun oy kullanırken birbirini kontrol etmesi uygulaması kalktı. Tüm bu nedenler güvenlik sorunu doğurdu. Bu güvenliği sağlamak için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Bizim bütün önerilerimize rağmen YSK adımlarımızı cevapsız bırakmaktadır. Bizler sandıkların güvenliğini her şekilde sağlayacağımızdan eminiz. Riskli noktaları belirledik. Ciddi bir ekibimiz bu konuda çalışıyor. Anadolu’nun dört bir yanında bir dayanışma var. Bu dayanışmayı hiçbir hile yenemeyecektir. Her sandıkta millet ittifakından birileri olacak. Bu konuda herkes içini rahat tutsun. Herkes huzur ve güven içerisinde oyunu kullanmaya gitmelidir” diye konuştu.

Oy ve Ötesi de sandık görevine davet ediyor

Bu arada geçen seçim dönemlerinde sandıklarda neler yaşandığını izleyen ve raporlama çalışmalarıyla dikkat çeken Oy ve Ötesi Derneği de, sandık müşahitliği ve nöbeti için seçmenlere çağrıda bulundu.

Oy ve Ötesi Derneği, http://sandik.oyveotesi.org/kayitol adresinde gönüllü müşahitler için kayıt almaya başladı. Öncesinde sandıkta müşahit olarak görev almamış kişilere eğitim vermeyi de hedefleyen Oy ve Ötesi, özellikle gençlere sandık nöbetini üstlenme çağrısı yaptı.

Oy ve Ötesi, Türkiye'de en çok hangi illerde ve yerleşim noktalarında sandık müşahidine ihtiyaç olduğunu gösteren bir haritada da hazırladı. Buralarda yaşayanlara seslenen Oy ve Ötesi, haritadaki kırmızı renkle işaretlenmiş yerleri vurgulayarak, “Kırmızının bir nedeni var, çünkü en çok bu ilçelerde saha ihtiyaç var” mesajı verdi. Haritayla ilgili olarak da https://oyveotesi.org/harita/index.html internet adresi paylaşıldı.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG