Erişilebilirlik

Midilli Adası'ndan 2,500 Mülteci Yunanistan'a Götürülüyor


Yunanistan, Midilli Adası'ndaki kampın aşırı kalabalık olması ve bölge halkının şikayetlerinin artması üzerine yüzlerce mülteciyi adadan nakletmeye başladı.

Yetkililer, Pazartesi günü 700’den fazla mültecinin Midilli adasından Yunanistan’a götürüldüğünü açıkladı. Mültecilerin gönderilmesine Perşembe günü devam edileceği belirtildi.

Yunanistan Göç Bakanlığı'nın açıklamasına göre 2,500 civarında mülteci adadan Yunanistan'a gönderilecek.

Midilli Adası’nda yer alan ve kapasitesinin 4 katı mülteci barındıran Moria kampında 8 Eylül tarihinde yangın çıkmış ve kamp küle dönmüştü. Yunan hükümeti, mülteciler için adada yeni bir çadır kent alanı inşa etti. Ancak bu çadır kentin adanın yüksek bir kesiminde bulunması nedeniyle havaların soğumasıyla birlikte yaşam koşullarının daha da zorlaşacağına dikkat çekiliyor.

Yunan hükümetinin adada kalıcı daha küçük bir kamp inşa etmek üzere hazırlıklar ve görüşmeler yaptığı belirtiliyor.

Almanya, Moria mülteci kampından 1,500 mülteciyi kabul edebileceğini açıkladı. Fransa da 500 mülteci kabul edeceğini açıkladı.

Avrupa’nın en kötü kampı olarak bilinen Moria'daki yangını, yaşam koşullarını protesto eden mültecilerin çıkardığı öne sürülmüştü. Bu çerçevede 6 genç Afgan mültecinin yargılaması devam ediyor. Mülteciler yangını kendilerinin başlattığı iddialarını reddediyor.

Öte yandan Yunan polisi, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Midilli Adası’na yasadışı yollardan mültecilerin giriş yapmalarına yardımcı oldukları iddiasıyla 33 yardım kuruluşu çalışanının gözaltına alındığını bildirdi. Bu kişilerin 4 farklı sivil toplum örgütünde görevli oldukları açıklandı.

Polis, bu kişilerin hangi sivil toplum kuruluşlarında görevli oldukları ve nerede gözaltında tutulduklarına ilişkin sorulara yanıt vermedi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG