Erişilebilirlik

Microsoft'un Yeni Tableti Surface Sadece Eğlence Amaçlı mı?


Microsoft, Apple’ın tablet bilgisayar piyasasındaki üstünlüğünü kırmak için geliştirdiği Surface adlı yeni tableti tanıttı. Teknoloji devi Microsoft, Surface’ın hem iş hem de eğlence için tasarlandığını söylüyor.

Dizüstü bilgisayarını çok sık kullanan Brenda Estrella, tablet bilgisayar almaya ve Micrsoft’un yeni ürününü deneme hazır: ”iPad benim için daha çok bir eğlence aracı. Birçok kişi iPadlerle fotoğraf çekiyor. Benim için iPad çok pratik değil. Microsoft’un tableti yazı yazabileceğiniz ve başka işlerinizi görebileceğiniz bir bilgisayarsa bu benim daha çok işime yarar.”

Windows 8 işletme sistemi kullanan Surface’ı Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer tanıttı.

Birkaç ay sonra piyasaya sürülecek cihazın bir türü, Apple’ın iPad’iyle aynı ağırlık ve kalınlıkta, ancak biraz daha büyük, 27 santimlik ekrana sahip. Daha ağır olan ikinci tür ise ultrabook olarak bilinen yeni nesil hafif dizüstü bilgisayar pazarına hitap ediyor. Microsoft, Surface’ın fiyatının oldukça uygun olacağını bildiriyor.

iPad’den farklı olarak Surface’ın dik durabilmesi için bir ayağı ve klavyesi olacak. Şirket, Surface’ın tüketim ve üretim arasında kusursuz geçiş sağlayabilen bir cihaz olduğunu söylüyor.

Teknoloji uzmanları Surface’la kısa süre önce tanıştı: ”Çok ilginç bir cihaz. Yeni bir iPad gibi olmaması en önemli özelliği. Surface neredeyse kişisel bilgisayar işlevi gören bir tablet bilgisayar.”

Washington’daki bu kafede bazıları, iki yıldır iPad egemenliğinde olan tablet bilgisayar piyasasında Microsoft’un rekabet edebileceğinden şüpheli.

John Ayala, ”iPad yerine Surface’ı tercih eder miyim? Hayır. Apple’ın ürünlerini seviyorum. Bir rakipleri olması, başka tercihler sunulması güzel ama ben Apple’dan vazgeçmem,” şeklinde konuşuyor.

Daniel Meidan, ”Microsoft çok geç kaldı. Üzgünüm,” şeklinde konuşuyor.

Microsoft yazılımları yıllardır başka bilgisayarlarda kullanılıyor. Şimdi de dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft, Surface’la donanım sektörüne giriyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG