Erişilebilirlik

Microsoft Başkanı Steve Ballmer Emekli Oluyor


2000 yılında Bill Gates’in emekli olmasıyla Microsoft’un başına geçen Steve Ballmer, şirketin teknoloji aygıt ve hizmet satışına yöneldiği bu dönemde, yeni bir yöneticiye gereksinim olduğunu belirtti

Microsoft’un yönetim kurulu başkanı Steve Ballmer, 12 ay içinde emekli olacağını açıkladı.

57 yaşındaki Ballmer, Bill Gates’in emekli olduğu 2000 yılından beri dünyanın en büyük yazılım şirketinin yönetim kurulu başkanı. Kararını bugün açıklayan Ballmer, böyle bir değişim için hiçbir zaman mükemmel bir zaman olmadığını, ancak bu kararın doğru olduğunu söyledi.

Ballmer açıklamasında şirketin teknoloji aygıt ve hizmet satışına yöneldiği bu dönemde, yeni bir yöneticiye gereksinim olduğunu belirtti. Microsoft çok karlı bir şirket olmasına rağmen tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar pazarında ciddi rekabetle karşı karşıya. Kişisel bilgisayar satışlarının düştüğü bir dönemde, ünlü Windows işletim sisteminin yaratıcısı olan Microsoft yeni pazar koşullarına uyum sağlamakta zorlanıyor.

Ballmer’ın emeklilik planını açıklamasıyla şirketin hisselerinde yüzde 7 artış görüldü.

Microsoft Ballmer’ın veliahdını açıklamadı. Ancak yeni yönetim kurulu başkanı belirleninceye kadar Steve Ballmer görevine devam edecek.

Steve Ballmer ve Bill Gates 1973 yılında Harvard Üniversitesi yurdunda aynı koridorda kalırken tanışmış. Microsoft’a 1980 yılında katılan Ballmer, şirketin birkaç farklı bölümünü yönetti ve Bill Gates’in görevini devralmadan önce en önemli danışmanlarından biri oldu.

Bloomberg Haber Ajansı’na göre Ballmer, 16 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 47inci kişisi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG