Erişilebilirlik

Michele Obama Obeziteyle Mücadelenin Birinci Yılını Kutluyor


Michele Obama Obeziteyle Mücadelenin Birinci Yılını Kutluyor
Michele Obama Obeziteyle Mücadelenin Birinci Yılını Kutluyor

Amerika’nın First Lady’si Michelle Obama “Hareket Edelim” adıyla başlattığı obeziteyle mücadele programının birinci yıldönümünü kutladı. Başkan Obama’nın eşi, programın reklamını yapmak amacıyla New York’ta çok tutulan iki televizyon programına katıldı.

ABC Televizyonundaki programda Michele Obama, Amerika’nın son bir yıl içinde obeziteyle mücadelede önemli adımlar attığını ancak henüz yolun başında olduğunu söyledi. NBC Televizyonunun programında da Michele Obama, çocuklarda dengeli beslenmenin önemini vurguladı, 9 ve 12 yaşındaki kızları Sasha ve Malia’nın beslenmelerine çok dikkat ettiğini belirtti.

Başkan Barack Obama’nın ağaran saçlarını boyayıp boyamadığı yolundaki bir soruyu gülerek geçiştiren Michele Obama, Başkan’ın saçında çok beyaz olduğunu ve “Başkan olacağını bilseydi yıllar öncesinden saçlarını boyamaya başlayacağını” söyledi.

First Lady Michele Obama, bugün New York’tan Georgia eyaletine geçti. Başkan’ın eşi, obeziteyle mücadele girişimini bir yıl önce başlattığı okulda bir konuşma yapacak, son bir yıl içinde yapılan çalışmaları anlatacak.

Michele Obama geçen yıl çocuklarda dengeli beslenme çalışmaları için Kongre’den 4,5 milyar dolarlık bir tasarı geçirilmesi için destek bulmuştu. Geçen ay da Michele Obama, Wal-Mart mağazalarının programa destek vermek amacıyla sattığı besinlerde tuz, şeker ve yağ oranını arttırmasını sağlamıştı.

XS
SM
MD
LG