Erişilebilirlik

Michael Bloomberg’den Alternatif Zirve


Eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Birleşmiş Milletler’de önümüzdeki ay yapılacak 72.Genel Kurulu sırasında dev bir zirveye adım atma hazırlığında. Bloomberg’ün düzenleyeceği ‘Küresel İş Forumu’ 20 Eylül’de New York’ta yapılacak.

İlki düzenlenecek ‘Küresel İş Forumuna’, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu 30 ülkenin Devlet Başkanları ve birçok küresel şirketin CEO'larının da katılacağı açıklandı. Zirvede küresel CEO'larla birlikte devlet başkanları bir araya gelip, ticaret ve ekonomik büyümeyi ilerletme fırsatlarını konuşacak. Zirvede iklim değişikliği veişyeri otomasyonuna kadar uzanan çeşitli küresel zorluklar da tartışılacak.

‘Küresel İş Formuna’ katılacaklar arasında, ABD eski Başkanı Bill Clinton, Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Dünya Bankası Başkanı Jim Kim’in de bulunduğu belirtildi. Katılımcılar, iklim değişikliği, ekonomik büyüme ve refaha yönelik zorlu koşulların aşılması için görüşlerini açıklayacak.

Bloomberg yönetiminden yapılan açıklamada, ‘Küresel İş Forumunun’, dünyanın yaşadığı zorluklara somut çözümler üretmek, uygulamak için tüm sektörlerden küresel liderleri bir araya getiren yeni bir model olduğu belirtildi.

30 ülke lideri ve 100 küresel şirketin CEO’su katılacak

Küresel İş Forumu’nun, ticareti artırmak, ekonomik büyümeyi yönlendirmek ve en sık karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmek için en iyi konumda olan liderleri bir araya getirerek başarılarını arttırmayı amaçladığı ifade edildi. Bloomberg yönetiminden yapılan açıklamada30'dan fazla ülkeden Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmaları için New York’a gelecek dünya liderleri ve 100'den fazla küresel CEO'nun zirveyekatılımının onaylandığı bildirildi.

Bloomberg: ’Hükümet liderleri birbirlerine nasıl yardım edeceklerini bilmiyor’

Bloomberg, önümüzdeki ay ilki düzenlenecek zirve konusunda yaptığı açıklamada, "Küresel ticaret ve yatırım, yoksulluğun azaltılması için, fırsatların yaygınlaştırılması için sahip olduğumuz en büyük güçtür. Ancak çoğu zaman, iş dünyası ve hükümet liderleri birbirlerine bu konuda nasıl yardım edebileceklerini bilmiyor" dedi. Bloomberg, "Clinton Global Initiative tarafından yapılan yıllık toplantılar, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yeni adımlar atılması inanılmaz fırsatlar sundu. Forum harika olacak. Devlet başkanları ve CEO'ların birbirleriyle daha yakından çalışabilecekleri yollarla doğrudan konuşmaları için fırsat sunacağız" diye konuştu.

İklim değişikliği için alternatif plan

Bloomberg’ün önderliğinde önümüzdeki ay yapılacak zirvede iklim değişikliği en önemli gündem maddelerinden biri olacak. Bloomberg, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme kararı sonrasında kararın küresel çabalar için büyük bir hayal kırıklığına dönüştüğünü söylemişti. Bloomberg, Birleşmiş Milletler’e alternatif plan sunacağını açıklamış, Başkan Trump’ın iklim değişikliği anlaşmasından çekilme kararını eleştirmişti.

New York Times gazetesi Bloomberg’in etrafında toplanan 100 kadar büyük şirket, 30 belediye ve üç eyalet valisi ile 80 üniversitenin iklim değişikliği konusunda Birleşmiş Milletler’e alternatif bir plan sunmak için harekete geçtiğini iddia etmişti. Bloomberg, Birleşmiş Milletler’e iklim değişikliğiyle ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere 15 milyon dolar bağışta bulunmuştu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG