Erişilebilirlik

MHP’li Muhalifler ‘Hayır’ Kampanyası Başlattı


MHP’li Muhalifler ‘Hayır’ Kampanyası Başlattı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:33 0:00

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) içerisinde Devlet Bahçeli’ye muhalif oluşum, lider adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ’ın öncülüğünde anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında “hayır” kampanyasını için çağrı yaptı.

Nazım Kültür Merkezi’nde, 1800 kişilik salonda gerçekleştirilen toplantıda, “Türk Milliyetçileri Hayır Diyor, Başkent’te Buluşuyor” sloganıyla yapılan davete yoğun katılım olduğu gözlendi. Merkez girişine yerleştirilmiş dev ekran aracılığıyla da onlarca kişi toplantıyı izledi. Toplantı salonunda “Tek Adama Hayır” ile “Ülkem için Ülküm için Hayır” yazılı afişler ve Mustafa Kemal Atatürk ile MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş'in fotoğrafları asılıydı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye karşı partide genel başkanlık yarışında olan Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın, Ümit Özdağ’ın yanı sıra partide önemli görevler üstlenmiş isimler de toplantıdaydı. Sadi Somuncuoğlu, Nuri Okutan, İsmail Ok, Agah Oktay Güner, Şuayip Üşünmez gibi çok sayıda eski bakan ve milletvekili toplantıya katıldı. Toplantıda en dikkat çeken isim Alparslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş oldu. Babasının eğer bugünleri görseydi “hayır” diyeceğini söyleyen Çağrı Türkeş, kardeşi Tuğrul Türkeş’in AKP Milletvekili oluşu ve“evet” demesiyle ilgili ise “Dua ediyorum. Aslına rücu etsin” ifadelerini kullandı.

Toplantı başlangıcında adaylarla ilgili özel slogan atılmaması ricası sonrasında “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Alparslan Türkeş’in askerleriyiz”, “Vur vur inlesin Bahçeli dinlesin” sloganları duyuldu. İki genç sırasıyla Atatürk’ün gençliğe hitap ettiği Bursa Nutku’nu ve Türk andını okudu.

Toplantı sırasında MHP’li eski milletvekili Engin Alan’ın geldiği anonsu yapıldı. Ancak medya mensupları ve oturması için kendisini davet etmek istediklerini kaydeden protokol sırasındakiler de kendisini göremedi.

Halaçoğlu neden “hayır” oyu vereceklerini açıkladı

Lider adayları arasındaki uzlaşma çerçevesinde toplantıdaki tek konuşmayı halen MHP Kayseri Milletvekili olan Yusuf Halaçoğlu yaptı. Halaçoğlu, konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gibi AKP’li bakanların, “hayır” oyu verecek kişileri “terör örgütü” destekçiliği ile suçlayan açıklamalarını anımsatarak tepki gösterdi. Türk milliyetçilerinin her konuda “Aldatıldım” diyen bir anlayışa güven duyamayacağını kaydeden Halaçoğlu, konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:

“Anayasa değişikliğini gerçekleşmesi özerklik, federasyon ve parçalanmanın önünü açacaktır. Bir cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 3,5 milyon Suriyeli’ye Türk vatandaşlığı verilmesi söz konusu olabilecektir. Adına partili cumhurbaşkanlığı denilen bu ucube teklifte Türk milletinin hayrına bir şey aradık, bulamadık. Niyeti hayır olmayanın akıbeti nice olur? İşte bu nedenle biz ülkücüler olarak hayra niyetlendik, 'hayır' diyeceğiz. Türkler bin yıldır bu topraklarda hayra niyet eder, hayır dağıtır. Veliler, bilginler ozanlar bu millete hep hayır öğretir, hep hayır söyler. Biz hayra niyetliyiz. Bu aziz toprakları şerden muhafaza etmek için 'hayır' diyeceğiz. Bizim kavgamız memleketin şerrine olanları hayra tebdil etmek için Hakk'ın güzel eyleyeceklerine vesile olmaktır. Ülkenin ve ülkünün akıbetinin hayır olması için ‘hayır’dan başka yol yoktur. Hedefimiz bir kişi veya bir parti değildir. Hedefimiz kim olursa olsun tek adam yönetimine karşı duruştur. Bu duygu ve düşüncelerle niyet hayır, akıbet hayır diyoruz.”

Lider adayları Anadolu turuna çıkıyor

Ankara’daki “Hayır” kampanyası açılış toplantısının ardından muhalif lider adayları Koray Aydın, Sinan Oğan, Meral Akşener ve Ümit Özdağ, önümüzdeki günlerde Anadolu turuna başlayacak. Her bir isim birbirinden farklı 15 kente gidecek ve neden anayasa değişikliğine ‘hayır’ oyu verilmesi gerektiğini anlatacak. Muhalifler, İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentlerde ise ayrı ayrı yerlerde toplantılar düzenleyecek.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG